Beauceron - Vand caini de rasa. Vand caine de paza, caine de companie, caini ciobanesti, terrieri.

Cautare
Go to content

Main menu:

Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada       
Beauceron

 Nume alternativ: Berger de Beauce.
 Tara de origine: Franta.
 Istoric: desi aceasta rasa este una foarte veche, datand din secolul al XVI-lea, este putin cunoscuta in afara Frantei. Este inrudita cu Briardul, ambele rase fiind paznicii turmelor franceze. Pana in secolul al XIX-lea nu a existat nicio deosebire intre rase, atunci cand varietatea cu par scurt a fost redenumita Beauceron, iar cea cu parul lung a ramas Briard. Dupa Revolutia Franceza, rasele au fost folosite pentru turme in locul rolului lor de paznici. Recent au capatat popularitate si in alte zone ale Europei, cat si in America de Nord.
 Descriere fizica: Beauceronul este un caine mare. solid si musculos, cu un corp dreptunghiular. Are un cap lung, ochi inchisi la culoare si un nas negru. Urechile scurte sunt pozitionate sus pe cap. fiind in mod natural lasate sau taiate pentru a sta ridicate. Are un piept adanc si o coada care este la extremitatea terminala in mod natural de forma unui carlig. Blana este dubla, cu un strat inferior dens, gri, si o blana exterioara aspra si scurta. Este cea mai scurta la nivelul capului si poate fi neagra cu pete ruginii denumit bicolor sau bas rouge (ciorapi rosii) sau gri, negru, si ruginiu denumit arlechin.
 Inaltime: 60 - 69 cm.
 Greutate: pana la 50 kg.
 Temperament: acestia sunt caini curajosi si inteligenti, foarte usor de dresat si dornici sa faca pe plac stapanilor. Sunt devotati stapanilor lor, foarte versatili si muncesc din greu.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan activ, cu experienta in cresterea cainilor, care le poate oferi o slujba sau o activitate organizata. Cea mai potrivita este o casa rurala sau suburbana.
 Nevoi speciale: atentie, exercitii, o slujba sau activitate, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: volvulus gastric, ectropion, entropion, displazie de sold, atrofie retiniana progresiva.

vand beauceron, vand catei, vanzari caini, Caini de paza, caini ciobanesti, caini de vanatoare, caini de companie, orice rasa de caine, Vand caini, Caini, Caine, vand caine
 
Back to content | Back to main menu