Cainele de munte de Estrella - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de paza si aparare, molosi
Follow Me on Pinterest
Cainele de munte de Estrela Nume alternativ: Cao da Serra da Estrela, Cainele de munte portughez.
 Tara de origine: Portugalia.
 Istoric: este o rasa straveche, considerata a fi cea mai vechc din intreaga peninsula Iberica. A fost crescuta pentru paza cirezilor si pentru tractiune. A fost aproape de disparitie in anii 1970 dar crescatorii portughezi au muncit pentru a o revitaliza iar numarul de exemplare continua sa creasca.
 Descriere fizica: este un caine mare. puternic, cu un cap puternic; botul este lung, conic; si un nas inchis la culoare cu nari largi. Ochii de culoarea chihlimbarului sunt ovali si urechile subtiri, rotunde, sunt lasate. Are un gat scurt, gros si coada in forma de secera. Blana scurta, dreapta este cafenie, tigrata, gri, sau galbena cu pete albe.
 Inaltime: 61-71 kg.
 Greutate: 30-49.5 kg.
 Temperament: este o rasa afectuoasa cu familia, dar distanta cu strainii. Se intelege bine cu copiii si marea majoritate a animalelor. Desi poate fi incapatanat, este un companion bland si devotat.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: este un caine adaptabil, care se descurca bine atat intr-un mediu suburban, cat si intr-unui rural cu o familie sau individ activ sau sedentar.
 Nevoi speciale: socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: niciuna cunoscuta.


Cainele de Munte de Estrella de vanzare
 
Back to content | Back to main menu