Cainele Faraon - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitive
Follow Me on Pinterest
Cainele faraonilor  Nume alternative: Kelb tal-fenek (cainele iepure).
  Tara de origine: Malta.
  Istoric: este una dintre cele mai vechi rase de caini domestici din intreaga istorie documentata; insemnari despre acest caine pot fi datate pana in 3000 i.e.n si domnia Regelui Tutankhamon, care avea un astfel de caine, Abuwitiyuw. Exista extrem de multe picturi ale acestor caini din acea perioada. Acesti caini au fost adusi in Malta din Egipt de negustorii fenicieni acum mai bine de doua mii de ani, unde au fost folositi pentru a vana iepuri. Au fost importati pentru prima oara in Marea Britanie in anii 1930. in S.U.A., primii pui s-au nascut in anul 1970.
  Descriere fizica: este un caine mare, musculos si gratios. Este un pic mai lung decat inalt si are o coada lunga, ca un bici. Are un cap lung, cizelat, cu o frunte trapezoidala si urechi mari, erecte. Nasul, buzele si comisurile ochilor sunt de culoarea pielii. Ochii sunt de culoarea chihlimbarului, fiind in ton cu blana cafenie sau castanie. Este de dorit sa aiba varful cozii alb, asa cum este si cazul unei stele albe pe piept. Este permis sa aiba degete albe sau o dunga subtire aiba pe mijlocul fetei, dar orice alte pete sau zone albe nu sunt acceptate. Blana este scurta si dreapta. Cainele faraonilor este cunoscut in Malta sub denu de Kelb tal-fenek, sau cainele iepure. A fost declarat cainele naponal al Maltei, iar o moneda de argint ce are infatisat pe ea un astfel de caine a fost batuta in anul 1977.
  Inaltime: 53,5-63,5 cm.
  Greutate: nu exista standard.
  Temperament: este un caine inteligent, foarte usor de dresat, dornic mereu sa fie pe piacul stapanilor. Este afectuos si jucaus cu familia sa, dar cateodata este rece cu strainii. Este de descris ca fiind mofturos si asemenea unei pisici in ceea ce priveste manierele sale. Se spune ca acesti caini sunt capabili sa zambeasca si sa se imbujoreze. Atata timp cat este socializat, se intelege bine cu copiii, dar nu este de incredere in compania animalelor mici.
  Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
  Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca cel mai bine cu o familie activa, in casa din zona suburbana sau rurala.
  Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: alergii, sensibil la anestezie, displazie de sold.

  Interpet's International


Vand caine de rasa Cainele Faraon
 
Back to content | Back to main menu