Cainele Orhidee Peruvian - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Cainele Orhidee Peruvian

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de companie si talie micaInca Orchid PeruvianNume alternative:  Pero sin pelo del Peru, Cainele florii de luna, Perro flora, Cainele incas fara par.
Tara de origine: Peru.
Istoric:  desi exista multe teorii in legatura cu originile acestei rase, toata lumea este de acord asupra faptului ca este o rasa foarte veche. Cainele incas fara par s-ar putea sa fi ajuns in America de Sud prin China sau Africa, adus aici de catre marinari sau imi Exista doua varietati ale acestei rase: cea fara par si cea cu blana. Varietatea cu  blana era folosita la vanatoare, in vreme ce varietatea fara blana era tinuta de catre nobi pentru companie si pentru a mentine pa calde. Se spune ca atunci cand spaniolii au ajuns in Peru, au descoperit cainii printre orhidee si astfel i-au numit caini de flori.
Descriere fizica: este un caine de talie medie bine proportionat si musculos. Are urechi as si ochi migdalati, a caror culoare este in ton cu blana. Are o coada lunga, ascutita si picioare cu membrana interdigitala. Exista doua varietati, cea cu blana (powderpuff) si cea fara par. Prima poate avea parul scurt, mediu sau lung, de orice culoare sau combi de culori, inclusiv alb cu pete negre, cafenii, albastre sau rosii. Cateodata, blana este rosie sau albastra cu pete mai deschise la culoare. Pielea varietatii fara par poate fi nea cu pete albe, crem, roz, albastre sau rosie cu pete de orice alta culoare.
Inaltime:  43-58 cm.
Greutate: 14-18 kg.
Temperament: este un caine bland, tacut si mofturos. Este inteligent, usor de dresat, si sociabil. Atata timp cat este bine socializat se intelege bine cu toata lumea.
Nivel de activitate : moderat.
Cel mai bun stapan:  aceasta rasa se descurca bine in suburbii sau la oras si este un excelent caine de apartament.

 Interpet's International


Back to content