CARACTERISTICILE SI DESCRIEREA RASELOR DE COPOI DE VANATOARE - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Copoii
 In ciuda imaginii omiprezente in productiile de la Hollywood a unui copoi adormit pe veranda unei case din sud. nu toti cainii din aceasta categorie sunt narcoleptici canini. De lapt. marea majoritate sunt vanatori neinfricati si seriosi, care pot fi foarte activi si incapatanati atunci cand vine vorba de a lua urma. Odata ce au prins un miros, ei il vor urmari fara a tine seama de orice obstacol, chiar daca asta inseamna sa traverseze drumuri aglomerate sau sa mearga zeci de kilometri. Pentru siguranta lor, este crucial sa fie tinuti tot timpul in lesa sau intr-o zona bine imprejmuita cu gard.
 Copoii au aparut in Europa si America de Nord pentru a lua urma si a gasi prada. Unii au fost dezvoltati special pentru a lua urma vanatului ranit. in timp ce altii au fost crescuti pentru a urca vanatul, ratoni sau oposumi, in copaci si a-i tine acolo alertand vanatorii prin latraturi. Datorita acestui trecut pe care il au. cainii apartinand acestor rase tind sa fie destul de galagiosi si pot sa deranjeze vecinii in cazul in care locuiti intr-un apartament. Acesti caini sunt in totalitate facuti pentru vanatoare, chiar si urechile lungi si ridurile faciale se spune ca exista pentru a facilita detectarea si directiona mirosul.
 Copoii sunt folositi la vanatoare in haite, asa ca se inteleg bine cu alti caini si pentru ca lucreaza indeaproape cu oamenii, sunt caini prietenosi cu toata lumea. Musca rareori si pot fi in general de incredere cu copiii nedisciplinati si catelusii jucausi.
 In vreme ce marea majoritate a raselor din aceasta categorie sunt caini mari si cu picioare pe masura, exista cateva varietati pitice, inclusiv Basset Houndul si Teckelul. In ciuda dimensiunii lor reduse, aceste rase au aceleasi trasaturi care ii fac vanatori excelenti ca si rudele lor mai mari. Pot fi la fel de galagiosi si incapatanati atunci cand li se ofera ocazia.
 Desi copoii se inteleg in general de minune cu aproape toata lumea, cainii tineri din rasele mai mari pot fi totusi un pic cam prea mult pentru copiii mici. Ei tind sa fie foarte exuberanti. De asemenea, copoii au niste probleme de sanatate mai deosebite, cum ar fi infectiile urechilor datorita lungimii acestora, probleme ale pielii datorita ridurilor pe care le prezinta, si probleme cu spatele si discurile intervertcbrale la rasele pitice. Curatati urechile si cutele pielii in mod regulat.
 Multi copoi de vanatoare sunt tinuti ca animale de cusca, dar ei sunt cei mai fericiti atunci cand fac parte dintr-o familie. Desi le place sa vaneze, ei se vor bucura de asemenea, sa isi foloseasca talentele innascute si in alte domenii, inclusiv operatiuni de cautare si salvare si chiar terapie. Deoarece multe dintre aceste rase au blana de culoare negru, alb si cafeniu (tricolora), aceasta combinatie este deseori denumita tipica pentru copoi.


Interpet's International


 
Back to content | Back to main menu