Ciobanesc Caucazian - Vand caini de rasa. Vand caine de paza, caine de companie, caini ciobanesti, terrieri.

Cautare
Go to content

Main menu:

Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de paza si aparare, molosi     Ciobanesc Caucazian

 Nume alternative: Caine de munte caucazian, Russian Kavkazskaya outcharka, Nagazi (Republica Georgia), Gampr (Armenia).
 Tara de origine: zona Muntilor Caucaz din fosta U.R.S.S.
 Istoric: Ciobanescul caucazian este considerat a fi urmasul cainilor tibetani ai populatiilor nomade care s-au stabilit in zona muntilor Caucaz in urma cu doua mii de ani. Pentru ca rasa a ramas izolata un timp indelungat si nu este subiectul unui program de crestere organizat a ramas un caine pur, dar primitiv, in secolul al XX-lea. U.R.S.S. a initiat un riguros program de reproducere a acestor caini pentru a-i folosi ca animale de paza.
 Descriere fizica: Ciobanescul caucazian este un caine foarte mare, puternic, putin mai lung decat este inalt. Are un cap lat, trapezoidal si urechi pozitionate sus pe craniu, care pot fi taiate. Botul este scurt si puternic, ochii migdalati sunt adanciti in orbite, iar nasul este mare si negru. Blana dubla cu o coama bogata poate fi scurta, medie sau lunga. Culoarea poate fi gri, alb, crem, cafeniu, cu sau fara pete albe, cat si tigrat, baltat, si alb cu pete gri. Deseori este intalnita o masca neagra.
 Inaltime: cel putin 61-84 cm.
 Greutate: nu exista standard.
 Temperament: Ciobanescul caucazian este un caine inteligent, curajos, si temperat. Desi protectiv, este calm si loial familiei sale.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan experimentat in cresterea cainilor de paza intr-o casa rurala unde li se poate oferi o slujba.
 Nevoi speciale: ingrijirea blanii, slujba sau activitate, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: displazie de sold si cot.

Ciobanesc caucazian, Caucazian, vand Ciobanesc Caucazian, vand caini, vanzari caini, caini, caine, caini de paza, caini ciobanesti, caini de companie, caini de vanatoare, ogari, rase de caini, caini de rasa
 
Back to content | Back to main menu