Ciobanesc de Maremma-Abruzzese - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Ciobanesc de Maremma-Abruzzese

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada

Ciobanesc de Maremma
  Nume alternative: Ciobanesc Maremmano Abruzzese.
  Tara de origine: Italia.
 Istoric: este o rasa foarte veche, dezvoltata pentru a proteja cirezile de vite de pradatori, in special lupi. Blana sa alba a fost selectata pentru a ajuta fermierii sa il deosebeasca de pradatori. Se considera ca este descendenta a cainilor adusi in Italia din Orientul Mijlociu si continua sa fie folosit pentru paza cirezilor in Italia, America de Nord si de Sud.
  Descriere fizica: este un caine mare, greu, care este mai lung decat inalt. Are un cap mare, plat, cu botul putin mai scurt decat craniul. Ochii migdalati de dimensiuni medii sunt intunecati, nasul si buzele sunt negre. Are urechi lasate, pozitionate sus pe craniu. Coada lunga este purtata jos. Are o blana dubla, cu stratul exterior lung, drept. Este cea mai scurta pe bot, urechi, partea anterioara a picioarelor si cap. Este intotdeauna alba, cateodata cu tente de fildes, galben sau portocaliu pal.
  Inaltime: 62,5-75 cm.
  Greutate: 31,5-45.5 kg.
 Temperament: este un caine curajos, independent. extrem de protectiv cu turma sa. Se ataseaza puternic de animalele de care are grija si nu este aproape niciodata agresiv cu ele. Este afectuos si bland cu familia, dar distant fata de straini. Poate interpreta gresit situatii inofensve.
  Nivel de activitate: moderat.
  Cel mai bun stapan: Ciobanescul dc Maremma se descurca cel mai bine daca i se permite sa indeplineasca rolul pentru care a fost crescut. Este rareori tinut ca animal de companie.
  Nevoi speciale: curte ingradita, slujba sau activitate, lesa, socializare continua, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: volvulus gastric, displazie de sold, sensibilitate la anestezie.

Vand catei Maremma
Back to content