Ciobanesc de Picardia - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest
Ciobanescul de Picardia Nume alternativ:
Berger de Picard, Berger de Picardie, Ciobanesc Picardy.
 Tara de origine: Franta.
 Istoric: este un caine francez foarte vechi de paza si de indrumat turmele, care a fost dezvoltat in regiunea Picardie din nord-estul Frantei. S-ar putea sa fie descendent al cainilor celtici sau asiatici. Unii considera rasa ca fiind inrudita cu Briard sau Ciobanestii belgieni. Ciobanescul de Picardia a fost pe cale de disparitie dupa ambele Razboaie Mondiale si continua sa fie destul de rar atat in afara, cat si pe teritoriul Frantei, unde inca este folosit in rolul pentru care a fost crescut.
 Descriere fizica: Ciobanescul de Picardia este un caine de talie medie, cu un corp musculos si dreptunghiular. Arc un cap lat, care este de aceeasi lungime ca botul usor conic. Are un nas mare negru, ochi caprui si urechi mari, purtate ridicate. Coada lunga se curbeaza usor la varf. Blana dubla are un strat inferior moale, dens, si unul exterior de lungime medie, aspru, asemanator cu cel al terrierilor. Poate avea sprancene, mustata si barba. Blana este colorata in diferite nuante de gri. Pe piept si pe varfurile picioarelor sunt permise mici zone albe.
 Inaltime: 54 - 64 cm.
 Greutate: 23 - 32 kg.
 Temperament: este un caine prietenos, activ si se bucura de compania copiilor. Este inteligent si poate gandi independent, are o puternica dorinta de a munci. Tinde sa fie destul de galagios.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: Ciobanescul de Picardia se descurca cel mai bine cu un stapan activ, experimentat intr-o casa dintr-o zona rurala.
 Nevoi speciale: exercitii, periaj, dresaj pozitiv, socializare.
 Posibile probleme de sanatate: displazie de sold, atrofie retiniana progresiva.

Vand caine Ciobanesc de Picardia
 
Back to content | Back to main menu