Ciobanesc din Rusia de Sud - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Ciobanesc din Rusia de Sud

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest
Ciobanesc din Rusia de Sud Nume alternative:
Youzhnorusskaya ovcharka, Youzhak.
 Tara de origine: Rusia.
 Istoric: aceasta rasa a aparut la inceputul secolului al XIX-lea in regiunea Askania Nova din Crimeea, dintr-un amestec de Ciobanesti spanioli si germani si caini locali. A fost dezvoltata pentru a pazi oile de pradatorii de talie mare. Rasa a cunoscut un declin puternic atunci cand, la mijlocul secolului al XIX-lea. datorita scaderii populatiei de lupi si a pamantului agricol, a scazut nevoia unor astfel de caini. La sfarsitul Revolutiei Ruse, rasa era aproape in intregime disparuta. A fost revitalizata, dar apoi a cunoscut un nou Ovcharka de Rusia de Sud declin dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. Pentru a putea fi revitalizata, au fost necesare incrucisari cu Komondorul. Continua sa fie rara si este din nou in declin.
 Descriere fizica: este un caine mare, puternic, cu un cap lat si nas mare, negru. Ochii sunt inchisi la culoare, iar urechile sunt mici, triunghiulare si lasate. Pieptul este adanc, iar coada lunga este curbata. Blana dubla are un puf bogat si par lung, aspru, in general, este alba, dar poate fi si gri, bej sau alb cu pete gri.
 Inaltime: 61-66 cm.
 Greutate: nu exista standard disponibil.
 Temperament: este un caine foarte independent. care poate fi incapatanat si dominant. Poate fi afectuos cu familia, dar si temperamental. Este foarte distant cu strainii si ar trebui sa i se permita sa se apropie de o persoana straina in loc sa fie el abordat.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: aceasta rasa are nevoie de un stapan foarte experimentat in cresterea cainilor intr-o casa de la tara. Nu este prea recomandat ca animal de companie.
 Nevoi speciale: curte ingradita, dresaj ferm, ingrijirea blanii, slujba sau activitate, lesa, exercitii moderate, socializare intensa.
 Posibile probleme de sanatate: niciuna cunoscuta.


Vanzari caini de rasa Ciobanesc din Rusia de Sud
 
Back to content | Back to main menu