Ciobanesc Istrian - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest
Kraski Ovcar
 Nume alternative: Ciobanesc Karst, Ciobanesc Illyrian, Ciobanesc Istrian.
 Tara de origine: Slovacia.
 Istoric: aceasta rasa a fost folosita ca paznic pentru stolurile de pasari si se crede ca a urmat migratia Illyriana pana in regiunea actualei Slovacii. Rasa a fost pentru prima oara mentionata in documente in secolul al XVII-lea, dar pana in anul 1968 a fost cunoscuta sub denumirea de Ciobanesc Illyrian.
 Descriere fizica: Kraski Ovcar este un caine de talie medie, puternic, putin mai lung decat este inalt. Craniul este cu putin mai lung decat botul; acesta este mare si negru, iar ochii sunt maronii migdalati. Urechile medii, purtate lasate, sunt pozitionate sus pe craniu si pieptul este bine dezvoltat. Coada stufoasa, de lungime medie are aspectul unei sabii, varful este putin curbat. Blana dubla are un puf gros iar stratul exterior lung. aspru de culoare cenusie cu o masca neagra.
 Inaltime: 55-60 cm.
 Greutate: 25-40 kg.
 Temperament: este un caine jucaus, afectuos cu prietenii si familia, dar distant cu strainii. Poate musca si tinde sa isi faca prieteni mai greu.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: are nevoie de un stapan cu experienta in cresterea cainilor intr-o casa din mediu suburban sau rural.
 Nevoi speciale: exercitii, ingrijirea blanii, slujba sau activitate organizata, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: niciuna cunoscuta.


Vand caini de rasa Ciobanesc Istrian
 
Back to content | Back to main menu