Ciobanesc Polonez Lowland - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest
Ciobanesc polonez Lowland
 Nume alternativ: Polski owczarek nizinny (PON).
 Tara de origine: Polonia.
 Istoric: cel mai probabil, aceasta rasa este descendenta a incrucisarilor dintre Cainele ciobanesc Hun si Puli, care dateaza din secolul al XIII-lea. A fost dezvoltat pe parcursul mai multor secole ca un caine ciobanesc pentru oi independent, adaptabil. Mai multe exemplare au fost aduse in Scotia in anul 1514 si sunt considerate a fi stramosii Border Collie-ului. Rasa a fost aproape de disparitie dupa ambele Razboaie Mondiale, cu doar opt exemplare apte de reproductie dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial. A fost redezvoltata de catre iubitorii rasei, iar in prezent este in principal caine de companie.
 Descriere fizica: acest ciobanesc este un caine puternic, dc talie medie, cu un cap lat, bombat si un bot scurt. Ochii sunt caprui, iar nasul mare este maro sau negru, si are urechi de dimensiuni medii purtate lasate. Blana este dubla cu un strat exterior lung si gros si puful moale. Poate avea orice culoare. Coada este fie natural scurta sau poate fi taiata.
 Inaltime: 40 - 50 cm.
 Greutate: 13,5-22,5 kg.
 Temperament: este un caine inteligent si independent, afectuos si devotat familiei, dar in acelasi timp precaut cu strainii.
 Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
 Cel mai bun stapan: are nevoie de un stapan activ, cu experienta in cresterea cainilor intr-un mediu suburban sau rural.
 Nevoi speciale: exercitii, socializare, dresaj, ingrijirea blanii.
 Posibile probleme de sanatate: persistenta canalului arterial.

Vand caine Ciobanesc Polonez de Lowland
 
Back to content | Back to main menu