Ingrijirea cainelui de rasa - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Ingrijirea cainelui de rasa

Totul despre caini > Un caine nou in familie
Ingrijirea


Ingrijirea nu este un factor pe care il luam foarte mult in considerare atunci cand alegem un caine, desi ar trebui sa fie. Daca sunteti maniaci ai curateniei, atunci un ciobanesc care naparleste constant reprezinta un caine care va va face viata grea. Cainii cu blana bogata pot declansa reactii alergice, iar unele tipuri de blana au nevoie de atentie speciala pentru a mentine cainele fericit si sanatos.
Printre cei mai greu de intretinut sunt cainii cu blana dubla, lunga. Cainii cum ar fi Ciobanescul australian pierd cantitati foarte mari de blana. in special atunci cand sunt in perioada de naparlire, adica de doua ori pe an. Daca nu va formati un obicei sa ii periati, casa dumneavoastra va fi plina de par de ciobanesc. Unele rase cu blana dubla au par scurt si gros. Cu toate acestea, ei naparlesc puful tot timpul anului, lasandu-l in urma lor peste tot unde merg.
Un alt caine care naparleste intens este Labradorul. In ciuda reputatiei lor de caini care nu necesita prea multa intretinere, Labradorii naparlesc pe tot parcursul anului. Purtati o pereche de pantaloni negri atunci cand va mangaiati Labradorul auriu si veti experimenta blestemul proprietarilor de Labradori de pretutindeni: fire de par scurte prinse de dumneavoastra in cantitati impresionante. Chiar si cel mai constiincios periaj nu va impiedica parul sa apara cam peste tot. Unii dintre cainii care naparlesc cel mai putin sunt Setterii. Acestia au un singur strat de blana si desi firul este lung, acesta este relativ subtire, aproape ca firul de par uman. Acesti caini naparlesc foarte putin, dar trebuie periati in mod regulat pentru a se evita incurcarea parului.
Un caine poate avea tipul de blana care este perfect pentru o persoana, dar pentru alta aceasta poate sa reprezinte un cosmar. De exemplu, Caniche-ul nu naparleste prea mult, asa ca persoanele cu alergii au mai putine simptome in cazul in care tin un astfel de caine. Pe de alta parte, aceasta rasa necesita periaj intensiv si tundere. Blana lor se poate incurca foarte repede daca nu este ingrijita. Pentru acele persoane care nu isi permit timpul sau banii pentru ingrijirea unui astfel de tip de blana un Caniche este alegerea gresita.
Toti cainii ar trebui periati cel putin o data pe saptamana. Pentru rase cum ar fi Ciobanescul australian sau Malinois belgian cel mai bine este sa fie periati zilnic, astfel incat sa se pastreze la minim cantitatea de par naparlita. Cu exceptia cazurilor in care isi petrec cea mai mare parte a timpului in noroi - sau in alte substante mai putin atragatoare - cainii nu au nevoie de mai mult de o baie pe saptamana. Cainii au substante naturale care le mentin temperatura ridicata si pielea sanatoasa. imbaieri prea frecvente duc la spalarea acestor substante si la aparitia matretii si a altor probleme dermatologice. Cu toate acestea, exemplarele cu alergii severe de piele pot beneficia de baile saptamanale cu sampon. Samponarile saptamanale pot fi benefice si pentru stapanii cu alergii.
Intretinerea mai include si curatarea canalului auditiv extern, taierea ghearelor si perierea dintilor. Cainii cu urechile atarnate, cum sunt Labradorii si Golden Retrieverii, sunt predispusi la infectii la nivelul urechilor, asa ca asigurati-va ca le curatati in mod regulat urechile cu vata si o solutie de igiena a urechilor - nu folositi niciodata betisoarele de urechi sau oricare alte ustensile care ar putea incapea in canalul auricular. Cainii care nu au parte de plimbari pe beton trebuie sa aiba ghearele taiate la dimensiuni normale deoarece in cazul lor acestea nu se tocesc asa cum ar face-o in mod normal. Si in mod ideal ar trebui sa periati dintii cainelui zilnic sau macar o data pe saptamana.

Back to content