Kai - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Kai

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele nordice si primitiveKai Nume alternativ: Kai tora-ken, Tora (tigru), Kai-ken.
 Tara de origine: Japonia.
 Istoric: Kai-ul este o rasa japoneza veche, care a fost dezvoltata pentru vanatoare pe insula Honshu, in provincia Kai. Acolo a fost folosit pentru vanatoarea de caprioare si mistreti. Rasa a fost pastrata pura datorita izolarii. Nu a fost recunoscuta in Japonia pana in anul 1934 si continua sa fie destul de rara.
 Descriere fizica: Kai este un caine robust, de talie medie, asemanator cu celelalte rase de Spitz japoneze. Are un cap lat, trapezoidal, nasul negru si ochii mici, triunghiulari, maronii inchis. Urechile sunt mari si triunghiulare, iar coada se curbeaza peste spate. Blana dubla este groasa si moale la interior, iar la exterior parul este aspru si drept. Poate fi negru vargat, rosu vargat sau vargat inchis. Cateodata prezinta alb pe picioare, piept sau abdomen.
 Inaltime: 44 - 56 cm.
 Greutate: 11 - 25 kg.
 Temperament: Kai-ul este un vanator curajos, cu un instinct puternic, dar bland si devotat familiei. Este precaut cu strainii, fara a fi agresiv. Se intelege bine cu alti caini. O abilitate mai deosebita a acestui caine este ca stie sa se catere in copaci.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan activ intr-un camin din suburbii sau de la tara.
 Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: nu sunt cunoscute.


  
Interpet's InternationalBack to content