Komondor - Vand caini de rasa. Vand caine de paza, caine de companie, caini ciobanesti, terrieri.

Cautare
Go to content

Main menu:

Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada       Komondor

 Tara de origine: Ungaria.
 Istoric: se crede ca acesta rasa este urmasa a cainilor tibetani veniti din Asia in Ungaria odata cu triburile nomade maghiare in jurul anului 900. A fost dezvoltat ca paznic pentru stolurile de pasari si continua sa faca acest lucru si in ziua de azi. Este, de asemenea, tinut ca animal de companie.
 Descriere fizica: este un caine mare, puternic, bine legat, cu un cap mare si ochi migdalati, maronii. Nasul este de obicei negru, desi un nas maro inchis sau gri este de asemenea acceptat. Urechile lasate sunt de dimensiuni medii, pieptul este adanc, iar coada este lunga si curbata. Blana dubla este deasa, are un strat inferior lanos, iar cel exterior este alb, cu parul formand multe corzi. Pielea este de culoare gri.
 Inaltime: 64-75 cm.
 Greutate: 46-74 kg.
 Temperament: este un caine calm, alert si protectiv. Este devotat familiei sale, dar este precaut cu strainii. Cu toate ca are o fire independenta, rareori are tendinta sa cutreiere singur.
 Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: Komondorul are nevoie de un stapan ferm, cu experienta in cresterea cainilor. intr-o casa din mediul rural.
 Nevoi speciale: gradina imprejmuita, ingrijirea blanii, lesa, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: volvulus gastric, displazie de sold, alergii ale pielii.


Komondor, caini, vanzari caini, caini ciobanesti, caini de paza, rase de caini
 
Back to content | Back to main menu