Lakeland Terrier - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Lakeland Terrier

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Terrieri

Lakeland Terrier
 Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: aceasta este una dintre cele mai vechi rase de caini de munca care sunt cunoscute in momentul de fata. A fost crescuta in Cumberland County din districtul Lake, Anglia, de catre fermierii care vanau vulpi cu ajutorul haitelor combinate de Copoi si Terrieri. Lakeiand Terrierul a fost crescut pentru hotararea sa. A devenit cunoscut in afara zonei natale la inceputul anilor 1900. Interesul fata de rasa a scazut in timpul Primului Razboi Mondial, dar a revenit dupa ce acesta s-a incheiat.
Descriere fizica: este un caine mic, cu aspect patrat si puternic, cu un corp ingust. Are un craniu plat si bot lat, care este puternic si drept. Capul este dreptunghiular, cu lungimea craniului egala cu cea a botului. Nasul este de obicei negru, dar cateodata rosu inchis la exemplarele cu aceeasi culoare a blanii. Ochii sunt mici, ovali si maronii sau caprui, in functie de culoarea blanii. Urechile mici, in forma literei "V" se pliaza spre inainte. Coada este taiata si purtata ridicata. Blana dubla are un strat de puf moale si un par sarmos; capul este de obicei tuns. Blana poate fi albastra, neagra, rosu-inchis, galben pai, sau rosie cu sau fara pete.
Inaltime: 35,5-38 cm.
Temperament: este un caine alert, sigur pe sine si curajos. Este distant cu strainii, desi nu agresiv si prietenos cu cei pe care ii cunoaste. Tinde sa se inteleaga bine cu alti caini.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: aceasta rasa se descurca bine cu un individ activ sau o familie activa, de preferat in zonele suburbane sau la tara. Se descurca bine sa traiasca langa copii, alte animale si alti caini.
Nevoi speciale: curte ingradita, ingrijirea blanii, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: boala Legg-Perthes.

Back to content