Mudi - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Mudi

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rasele de ciobanesti si de cireada
Follow Me on Pinterest
Mudi
 Nume alternativ: Hajtokutya.
 Tara de origine: Ungaria.
 Istoric: Mudi a fost folosit initial pentru a mana animale mari sau dificile, dar a fost folosit de asemenea atat pentru paza. cat si ca animal de companie. A fost catalogat alaturi de Pumi si Puli pana in anii 1930 cand a fost introdus ca rasa de sine statatoare. Este foarte rar.
 Descriere fizica: este un caine cu aspect patrat, de dimensiuni medii. Are un cap trapezoidal, cu un bot conic; ochi negri, ingusti: urechi normal erecte. Blana de lungime medie este ondulata spre carliontata. Capul si picioarele sunt acoperite cu un par mai scurt si mai moale. Linia spatelui este inclinata catre inapoi. Este in mod normal negru, dar poate fi si alb cu pete negre.
 Inaltime: 35 - 50 cm.
 Greutate: 8.5-13.5 kg.
 Temperament: este un caine curajos, versatil, care poate fi dresat foarte bine. Este independent si tinde sa se ataseze de o singura persoana. Este foarte activ si are o puternica dorinta sa munceasca. Se bucura de activitatile de exterior.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: un stapan activ care apreciaza timpul petrecut afara, intr-o casa in suburbii sau intr-un mediu rural.
 Nevoi speciale: exercitii, socializare.
 Posibile probleme de sanatate: displazie de sold.

Mudi caine de rasa de vanzare
 
Back to content | Back to main menu