Pointing Griffon cu par sarmos - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Pointing Griffon cu par sarmos

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare
Pointing Griffon cu par sarmos Nume alternativ: Korthals griffon, Griffon d’arret a poil du Korthals.
 Tara de origine: Franta.
 Istoric: cainii din aceasta rasa au fost dezvoltati pentru a fi animale de vanatoare versatile, in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, de fiul unui bancher olandez instarit. A fost dezvoltat in Franta si se crede ca pentru a crea aceasta rasa au fosUmperecheati exmplare de Pointer german cu parul scurt, Barbet, Munsterlander mic, Otterhound si Brac francez. A fost introdus in S.U.A. pentru prima data in anul 1887.
 Descriere fizica: este un caine de talie medie, un pic mai lung decat inait. Capul este patrat. iar craniul si botul sunt de lungimi egale. Are mustata si sprancene bogate. Ochii mari, rotunzi sunt galben spre maro, urechile lasate sunt de lungime medie, iar nasul este maro. Coada este taiata la jumatate spre o treime din lungimea naturala. Blana are un strat inferior pufos, cel exterior fiind aspru, drept sau sarmos. Culoarea poate fi cenusie cu pete maro; maro castaniu; murg, maro si alb; sau portocaliu si alb.
 Inaltime: 50-60 cm.
 Greutate: 20-27 kg.
 Temperament: acest caine este inteligent, temperat si dornic sa faca pe piac stapanului. Se plictiseste usor si poate fi manipulativ.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau/si o familie activa, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
 Nevoi speciale: dresaj ferm, slujba sau activitate, socializare
 Posibile probleme de sanatate: displazie de sold.

  Interpet's International


Back to content