Prima zi acasa al catelului - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Totul despre cainele tau > Prima zi acasa
  Prima zi acasa


  Un prim pas important in viata alaturi de cainele dumneavoastra este aducerea acestuia acasa. Nu doriti ca acest prim moment sa fie traumatizant pentru el sau ca acesta sa fie expus diferitelor pericole. Pentru un pui, s-ar putea sa fie prima data cand este despartit de mama si fratii sai. In cazul unui caine adult, introducerea sa intr-un camin nou, mai ales dupa o perioada de timp petrecuta intr-un adapost, poate fi traumatizanta. Inainte de acest moment, pregatiti-va casa, familia si propria persoana.


Siguranta


   Inainte de introducerea in casa a noului animal de companie, asigurati siguranta acestuia. Daca deja aveti un caine adult, mai batran, s-ar putea sa fi uitat zilele in care acesta era doar un pui. Aduceti-vi-le aminte acum. Au existat momente atunci cand nu va puteati lasa pantofii, cartile sau jucariile pe podea fara a avea urme ulterioare de colti de catel pe ele. A existat, de asemenea, o vreme in care micul dumneavoastra ghemotoc de blana si distractie a avut nevoie de supraveghere constanta pentru a fi evitata „murdaria” in casa. Tineti minte cearsafurile pentru puiuti si solutiile de curatat urina?
  Acesta este momentul sa va reinnoiti rezervele.


Curatatul dupa un pui


   Atunci cand un pui are un „accident" in casa, este important sa curatati bine zona pentru a inlatura mirosul dinlocurile unde a facut catelul. O curatare buna previne revenirea catelusului in acelasi loc si repetarea incidentului.
    Pentru a curata mocheta sau covorul mai intai absorbiti cat mai multa urina cu un strat gros de prosoape dehartie sau ziare. Schimbati-le pana zona este cat se poate de uscata. Cu cat puteti inlatura mai multa urina inaintesa se impregneze in covor cu atat mai bine veti putea indeparta mirosul. Odata ce urina proaspata a fost indepartata, clatiti locul cu apa rece. Stergeti apa cu alte prosoape de hartie sau aspirati-o cu un aspirator.
  Pentru a curata pata, folositi solutii cu enzime pentru covoare sau deodorizante, care pot fi gasite atat la magazinele de covoare, cat si la magazinele pentru animale. Aceste tipuri de substante pot fi folosite atat pentru urina,cat si pentru fecale.  In cazul in care covorul a fost curatat inainte cu substante chimice, eficienta solutiilor cu enzime va fi redusa. Inlaturati orice urma a acestui curatitor chimic prin folosirea unui aspirator cu apa. In unele cazuri,s-ar putea sa fie nevoie sa inlocuiti carpeta pentru a putea inlatura mirosul de urina.
   In vreme ce covoarele sunt cea mai dificila suprafata de curatat, podelele de beton nesigilate, cum sunt celeintalnite de obicei in garaje si subsoluri, permit urinei sa se infiltreze. Curatati astfel de suprafete cu un dezinfectant,si permiteti-i sa se imbibe in suprafata. Clatiti cu apa. Atunci cand podeaua este complet uscata, sigilati-o pentru apreveni absorbirea pe viitor. Podelele sigilate pot fi curatate cu substante disponibile in comert sau cu un amestecformat dintr-un sfert de cana de otet, un litru de apa calda si cateva picaturi de detergent de vase lichid. Curatatizona cu aceasta solutie si in final dati cu un lichid de neutralizat mirosurile cum ar fi Nature's Miracle sauOdormute, disponibile la magazinele pentru animale.
    Daca un catel isi creeaza un obicei din a-si face nevoile intr-o anumita zona din casa, inchideti usa catre aceacamera sau blocati intrarea cu porti pentru bebelusi. Mutati mobila peste locurile frecventate. De asemenea,plasarea castroanelor cu mancare si a jucariilor in astfel de locuri il pot descuraja sa mai faca in viitor.


 
 
Back to content | Back to main menu