Spaniel de apa irlandez - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare pe apa
Spaniel de apa irlandez  Nume alternativ: Irish water spaniel, Spanielul cu coada de sobolan, Coada de sobolan, Coada de bici.
  Tara de origine: Irlanda.
  Istoric: aceasta rasa este descendenta vechilor rase de Spanieli de apa. A fost dezvoltata in anii 1850 din Spanielul de apa South Country si North Country. Spanielul de apa irlandez a fost recunoscut ca rasa distincta in anul 1859. Cainele a fost importat in S.U.A. in anul 1870.
  Descriere fizica: este un caine de talie medie, musculos, usor dreptunghiular. Are urechi lasate lungi, bot lung si un cap puternic. Ochii sunt caprui inchis. Coada este neteda, asemanatoare cu cea a unui sobolan. Pieptul este adanc, si picioarele sunt mari si late. Blana este moale si creata sau sarmoasa. La baza cozii exista cativa centimetri de blana, iar labele sunt bine imblanite. Parul este cel mai scurt pe fata, coada si gat, cu un mot erect in varful capului. De asemenea, pot prezenta barba si perciuni. Blana este roscat maronie.
  Inaltime: 52,5-60 cm.
  Greutate: 20-29 kg.
  Temperament: Spanielul de apa irlandez este un caine activ, intens, inteligent si cu tupeu. Poate fi intr-o anumita masura rezervat si poate fi incisiv sau timid fata de straini sau situatii noi.
  Nivel de activitate: ridicat.
  Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan activ, intr-o casa din mediu suburban sau rural. Are nevoie de socializare pe toata durata vietii.
  Nevoi speciale: exercitii, ingrijirea blanii, socializare, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: alergii alimentare, displazie de sold si cot, probleme ale tiroidei, sensibili la medicamente sulfanilamide.

  Interpet's International


Irish Water Spaniel de vanzare pentru vanatoare
 
Back to content | Back to main menu