Springer Spaniel englez - Caini de rasa de vanzare

Go to content

Main menu:

Caini de vanzare > Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare pe apa
Springer Spaniel englez  Nume alternativ: Springer.
  Tara de origine: Marea Britanie.
  Istoric: Springer Spanielul englez este cel mai mare dintre cainii de tip Spaniel de pamant si este indeaproape inrudit cu Cocker Spanielul. A fost crescut pentru a gasi, speria si aduce vanatul. A fost recunoscut ca rasa distincta in Marea Britanie in anul 1902. Rasa a fosUmportata in S.U.A. in anii 1920 si continua sa fie folosita la vanatoare, cat si ca animal de companie.
  Descriere fizica: este un caine de talie medie, puternic si compact, cu urechi lungi lasate; ochi inchisi la culoare, ovali; nas negru sau rosu-inchis; si un cap mare. Coada de lungime medie este purtata orizontal. Blana cu firul mediu ca lungime este dreapta sau ondulata, si mai bogata pe urechi, piept, picioare si abdomen. Poate fi rosu-inchis cu alb; negru cu alb. roscat albastru sau rosu inchis; sau tricolor. Negru cu alb sau rosu cu alb si pete cafenii. Springerul are pe bot si picioare pistrui.
  Inaltime: 47.5-50 cm.
  Greutate: 18-22,5 kg.
  Temperament: este un caine sociabil si energic, muncitor si entuziast. Cu familia este prietenos si dispus sa se joace mereu. Poate fi prea exuberant pentru copiii mici.
  Nivel de activitate: ridicat.
  Cel mai bun stapan: Springer Spanielul se adapteaza la aproape toate situatiile de trai, putand chiar sa traiasca intr-un apartament in cazul in care i se ofera suficienta miscare. Este cel mai potrivit pentru o viata intr-o zona suburbana sau rurala.
  Nevoi speciale: exercitii, periaj, dresaj.
  Posibile probleme de sanatate: deficiente enzimatice, displazie de sold, probleme de temperament.

  Interpet's International


Vanzari catei Springer Spaniel Englez
 
Back to content | Back to main menu