Catelul in sufragerie, camera de zi, camera familiei - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Catelul in sufragerie, camera de zi, camera familiei

Totul despre caini > Prima zi acasaSufrageria, camera de zi, camera familiei

   Acestea sunt camerele unde marea majoritate a oamenilor tin obiectele valoroase pentru ei exact tipul de obiecte pe care un caine se bucura sa le rontaie. Daca aveti covoare orientale pretioase, faceti-va un seviciu si strangeti-le si depozitati-le undeva in siguranta, cel putin pentru primele luni din viata catelului urina si dintii unui catel pot face multe stricaciuni.
   Nu tineti pernele decorative, lumanarile si alte obiecte de acest gen pe mese joase. Chiar daca sunteti cu puiul dumneavoastra, s-ar putea sa nu ii acordati mereu intreaga atentie: veti fi surprinsi de cate stricaciuni poate face un pui de caine atunci cand dumneavoastra priviti captivat un program de televiziune.
  Exista, de asemenea, destul de multe fire tentante in jurul televizorului, casetofonului si calculatorului. Tineti-le legate si nu chiar la indemana. Sunt mult prea atractive pentru un caine si pot fi periculoase, si scump de inlocuit.

Precautii in casa

   Fire, fire, fire: acestea pot fi cel mai mare inamic al cainilor. Sunt periculos de atragatoare: sunt placut de rontait si atat de ispititoare. Din pacate, pot sa raneasca serios sau chiar sa omoare un caine mic sau un pui. Unii caini nu isi bat niciodata capul cu firele - altii, in schimb, nu se mai pot satura. Daca observati ca puiul incepe sa capete un obicei din a le rontai, folositi Bitter Apple sau oricare alt agent de gust pentru a-l determina sa nu mai faca acest lucru. Oricand plecati de acasa scoateti aparatura din priza. Aceasta este o precautie care poate salva intr-o zi viata cainelui sau casa de la incendiu.
   Plantele din casa reprezinta o alta problema.
   Faceti o tura prin casa si notati toate plantele pe care le aveti. Verificati-le pe lista oferita de noi pentru a vedea care sunt periculoase pentru caine. Cainilor le place sa rontaie plantele.    Oricare dintre plantele la care poate ajunge va fi rontaita intr-un moment sau altul.
  Chiar si plantele netoxice ar trebui tinute la distanta pentru ca nu exista nimic mai deranjant decat a veni acasa si a gasi un ghiveci rasturnat si pamantul raspandit pe covor.
  Pe langa asigurarea sigurantei in casa, mai sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le faceti inainte de sosirea noului caine. Pastrati-va timp sa prezentati noului catel casa, sa cumparati ce este necesar inainte de sosirea lui si sa discutati cu familia despre asteptari si responsabilitati.


In afara casei
Garajul

   Asa cum ati facut si cu gradina, aruncati o privire in garaj si asigurati-va ca toate substantele chimice sunt in locuri neaccesibile cainelui. Asigurati-va ca nu tineti pe podeaua garajului unelte sau alte piese de echipament.
   Curatati orice pete provocate de lichide provenite de la masina dumneavoastra. Intoxicatia cu antigel este una dintre cele mai intalnite cauze de otravire la caini si pisici. Acesta are un gust dulce extrem de atractiv si este foarte toxic. Nu tratati acest risc cu indiferenta. Folositi marci mai putin toxice, una care in loc de glicol de etilen foloseste glicol de propilen. Una dintre optiuni este Sierra Antilreeze.
   Inlaturati orice curse pentru soareci sau sobolani de la nivelul solului si nu folositi niciodata otrava in nici un loc de pe proprietatea dumneavoastra.
   Ati fi surprinsi sa aflati toate locurile in care se baga cainele dumneavoastra. Au fost cazuri in care cainii au murit datorita otravii care se scurgea datorita ploii dintr-un loc ce nu ii era accesibil.
  Si chiar dupa ce sunteti siguri ca nu mai reprezinta o zona cu pericole, tot nu ii permiteti accesul. Garajul nu este locul potrivit pentru un caine exista mult prea multe pericole ascunse.


Back to content