Tibetan spaniel - Vand caini de rasa. Vand caine de paza, caine de companie, caini ciobanesti, terrieri.

Cautare
Go to content

Main menu:

Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de companie si talie micaComanda online               Galerie foto               ContactSpaniel tibetan

  Nume alternative:
 Tibbies.
  Tara de origine:  Tibet.
Istoric: aceasta rasa nu este de fapt un Spaniel adevarat; in schimb este inrudit cu Pechinezul si cu Chinul japonez. A fost dezvoltat de catre budistii tibetani pentru a se asemana cu leii, sau Caini Foo, care sunt animale sacre in sim tibetan. Era deseori oferit drept cadou pentru conducatorii budisti din alte tari. In manastirile budiste servea ca animal de companie si caine de paza, latrand de sus de pe zidurile manastirii. Primele exemplare au fost aduse in Marea Britanie spre sfarsitul secolului al XIX-lea, dar rasa nu a ajuns in S.U.A. decat in anul 1965.
  Descriere fizica:  un caine mic, care este putin mai lung decat este inalt. Capul este mic in proportie cu corpul si este purtat cu mandrie. Are un bot de lungime medie, bont si lipsit de riduri. Are picioare mici, asemanatoare cu ale unui iepure si o coada stufoasa, care este pur curbata peste spate. Are o blana dubla, cu par de lungime medie, matasos. In jurul gatu prezinta o coama; partea posterioara a pi si fundul sunt bine imblanite. Fata si partea posterioara a picioarelor au parul moale. Se intalnesc toate culorile si combi de culori.
  Inaltime:  22,5-28 cm.
  Greutate: 4-7 kg.
 Temperament: este un caine afectuos, de familie, si dornic sa faca pe placul stapanilor. Este precaut cu strainii, asta facand din el un bun caine de paza, dar care se comporta bine cu animalele si cu oamenii pe care ii cunoaste. Unii il descriu ca fiind ca o pisica.
  Nivel de activitate: scazut spre moderat.
  Cel mai bun stapan:  este foarte adaptabil, descurcandu-se la fel de bine atat la tara, cat si la oras, cu un individ sau o familie.
  Nevoi speciale:  ingrijirea blanii de nivel moderat, socializare.
  Posibile  probleme de  sanatate:  cataracta, atrofie retiniana progresiva.

  
Aceasta rasa de caine se poate achizitiona prin Interpet's International.


 
Back to content | Back to main menu