Vaccinarile - Vanzari caini de rasa - Interpet's International

Du-te la conținut

Meniul principal :

Despre Rasele de Caini > Totul despre cainele tau > Ingrijirea Sanatatii
 Prima decizie pe care trebuie sa o luati atunci cand vine vorba de sanatatea cainelui dumneavoastra este sa stabiliti programul de vaccinare. Din fericire, multe dintre bolile infectioase canine care in trecut faceau ravagii in populatia de caini pot fi acum prevenite prin vaccinari sau tratamente medicamentoase. Bolile infectioase sunt provocate de virusuri, bacterii, lungi si paraziti interni.

Vaccinarea

 Vaccinarea anuala obisnuia sa fie standardul, dar acum veterinarii au ajuns sa considere ca vaccinarile prea frecvente pot duce la probleme de sanatate. Noile recomandari pentru vaccinare includ spatiererea in timp a vaccinurilor si reducerea numarului acestora.

Ce este un vaccin?

 Vaccinurile contin substante denumite antigene care stimuleaza raspunsul sistemului imun. protejand cainele impotriva expunerii ulterioare la acea boala. Procesul injectarii unui vaccin se numeste vaccinare.
 Prima decizie medicala in ceea ce priveste cainele are in vedere vaccinarea.
 Cainii sunt vaccinati impotriva jigodiei, hepatitei virale sau adenovirusului. leptospirelor. parainfluenzei, parvovirusurilor, turbarii si coronavirusului. In trecut, se realizau vaccinuri plurivalente, care actionau impotriva tuturor acestora, denumite DHLPPC sau DALPPC. Astazi, datorita ingrijorarilor ca prea multe vaccinuri vor suprasolicita sistemul imun, unii proprietari si veterinari decid sa le faca individual, doar unul sau doua in acelasi timp.
 Marea majoritate a specialistilor sunt de acord ca asa numitele vaccinuri de baza - jigodie, adenovirus, parvovirus si turbare - sunt esentiale pentru toti cainii. Administrarea altor vaccinuri cum ar fi acelea pentru lcptospiroza, coronavirus, giardia. bordetella, parainfluenza si boala Lyme ar trebui sa fie administrate doar cainilor care chiar sunt expusi riscului de a contracta aceste boli. In cazul bolii Lyme, de exemplu, este mult mai eficient sa se controleze populatia de capuse. A existat o perioada cand medicii veterinari incetasera sa administreze vaccinul pentru leptospire pentru ca existau caini care aveau o reactie adversa la acesta, dar acum a fost dezvoltat un nou vaccin care se crede ca va reduce aceste probleme.


 
Înapoi la cuprins | Înapoi la meniul principal