Vand Azawakh - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Vand Azawakh

Caini de vanzare > Ogari
Ogar Azawakh de vanzare
Ogar Azawakh de vanzare
Vand caine ogar Azawakh
Vand catei Azawakh
0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com


  Azawakh


  Nume alternative: idiin illeti (ogarul poporului liber), ogar Tuareg.
  Tara de origine: Mali, Nigeria, Burkina Faso.
  Istoric: aceasta rasa isi are originile in zonele aride ale Saharei si cea a Sahelului. A fost folosit atat ca gardian, dar si ca vanator si ani de companie de populatia Tuareg, care este descendenta a berberilor. Tribul a crescut cainii pentru puritate si frumusete. Rasa a de rara atat in zona sa natala, cat si in lume.
  Descriere fizica: este un caine inalt, zvelt, cu soldurile mai inalte decat umerii. Are un cap ingust, cu urechi care atarna si ochi intunecati, migdalati. Are un piept foarte adanc, care urca brusc spre stomacul extrem de in Blana este scurta si fina, si poate fi rosie, tigrata, aiba, neagra, gri, albastru grizonat sau orice nuanta de maromu, inclusiv ciocolatiu.
  Inaltime: 61-73.5 cm.
  Greutate: 16-25 kg.
 Temperament: este un caine bland, afectuos si jucaus cu familia sa, dar precaut sau chiar agresiv cu strainii. Este inteligent si protectiv, aceste calitati facand din el un excelent caine de paza.
  Nivel de activitate: moderat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan ferm, intr-o casa din suburbii sau de la tara. Nu este o rasa potrivita pentru cresterea in cusca.
 Nevoi speciale: supraveghere atenta atunci cand este in compania strainilor, lesa, curte ingradita, socializare, dresaj.
 Posibile probleme de sanatate: balonare, probleme cardiace, displazie de sold, hipotiroidism, convulsii, spondiloza.Interpet's International
Vindem caine de rasa catei Azawakh
Fotografii ogar Azawakh
Back to content