Vand Bouvier - Caini de rasa de vanzare, caine de vanzare

Go to content

Vand Bouvier

Caini de vanzare > Ciobanesti
Bouvier de vanzare
Vand caine Bouvier
Vand caine de rasa Bouvier
0761 767 767

Email: Lassiter64@gmail.com
  Bouvier de Flandria


 Nume alternativ: Koe hond (caine de vaci), Toucheur de boeuf (manator de vite), vuibaard (barba murdara).
 Tara de origine: Belgia.
 Istoric: aeasta rasa a fost dezvoltata in regiunea Flandra din Belgia pentru rolul de caine de manat vitele, folosit atat pentru paza cat si pentru manat. Este considerat descendentul raselor continentale de manat animale, cum ar fi Schnauzerul. Folosirea sa a fost redusa odata cu inventarea automobilului si momentului in care vitele au inceput sa fie transportate cu camioanele. Cu toate acestea, iubitorii rasei au muncit pentru a mentine rasa. Desi nu mai sunt folositi pentru scopul initial, cainii din aceasta rasa au fost folositi de politie si armata, ca indrumator sau caine pentru cautare si salvare.
 Descriere fizica: este un caine mare, puternic, cu corpul patrat si compact care are un cap larg. Craniul plat este lung si larg, cu un bot lat. Are ochi ovali, caprui; nas negru, si urechi mici, natural lasate dar pot fi si taiate pentru a sta ridicate. Gatul este musculos si pieptul este larg. In mod normal, nu prezinta coada sau aceasta este taiata la maxim 10 cm si purtata in sus. Blana dubla are un strat inferior fin si des, si un strat exterior aspru, zbarlit, cu mustata, barba si sprancene dese. Blana este scurta pe cap si partea superioara a spatelui. Poate fi cafenie, gri, sare si piper, sau neagra. Unele exemplare au o stea mica, alba pe piept.
 Inaltime: 45 - 55 cm.
 Greutate: 29.5 - 45 45 kg.
 Temperament: este un caine versatil, cu un caracter temperat si bland. Este protector, dar capabil sa aleaga intre pericole reale si imaginare. Este atat curajos, cat si inteligent si se descurca bine cu copii.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: un stapan activ, cu experienta, intr-un camin din mediul suburban sau rural.
 Nevoi speciale: curte ingradita, periaj, dresaj pozitiv, socializare.
 Posibile probleme de sanatate: afectiuni autoimune, cancer, glaucom, displazii de sold si cot, hipotiroidism, stenoza subaortica.
Interpet's International

Vand caine de paza, caine ciobanesc Bouvier
Fotografii rasa Bouvier
Vand caine de rasa, caine de paza Bouvier
Back to content