Vizsla maghiar - Vand caini de rasa. Vand caine de paza, caine de companie, caini ciobanesti, terrieri.

Cautare
Go to content

Main menu:

Descrierea si caracteristicile raselor > Rase de vanatoare
Comanda online        Galerie foto        ContactVizsla

  Nume alternativ: Hungarian Vizsla, Vijla, Magyar Vizsla.
  Tara de origine: Ungaria.
  Istoric: conform descrierilor din gravurile in piatra si din manuserisele din secolul al XIV-lea, caini asemanatori Vizslei exista in Europa Centrala de aproape o mie de ani. Rasa a fost aproape de a disparea dupa Primul Razboi Mondial, dar impatimitii rasei s-au straduit sa o salveze. A fost importata pentru prima oara in S.U.A. in anii 1950 si este folosit atat la vanatoare, cat si ca animal de companie.
  Descriere fizica: Vizsla este un caine mediu ca talie, suplu. Are un bot conic, iar capul este ascutit si puternic. Blana scurta, moale, este ruginiu-aurie, iar culoarea ochilor este asemanatoare cu cea a parului; nasul este maroniu. Urechile lungi, subtiri sunt rotunjite la capete. Coada este taiata. Poate avea pete albe pe piept si degete.
  Inaltime: 52,5-60 cm.
  Greutate: 22,5-29 kg.
 Temperament: este un caine vioi, dar bland. Este un vanator excelent, dar acasa este iubitor si calm. Poate fi destul de sensibil.
 Nivel de activitate: ridicat.
 Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan sau/si o familie activa, intr-o casa din mediu suburban sau rural.
  Nevoi speciale: atentie, exercitii, slujba sau activitate, dresaj pozitiv.
 Posibile probleme de sanatate: alergii, cancer, epilepsie, displazie de sold, afectiuni ale tiroidei, boala von Willebrand.

Catei din aceasta rasa de caine se pot achizitiona prin
Interpet's International.


Magyar Vizsla
 
Back to content | Back to main menu