Du-te la conținut
Alergiile umane si cainii


 Exista multe persoane alergice la caini. Simptomele alergiilor includ: stranut; tuse; nasul si ochii rosii, umezi, iritati; gatul iritat sau dureros; wheezing sau alte tulburari respiratorii. Daca dumneavoastra sau un alt membru al familiei dumneavoastra a fost diagnosticat cu o alergie la caini acest lucru nu inseamna ca trebuie sa renuntati la animalul dumneavoatra favorit. Puteti discuta cu medicul de familie optiunea de a urma un tratament medicamentos antialergic, dar mai exista si alte metode de a reduce reactia alergica fata de cainele dumneavoastra astfel incat sa puteti continua sa duceti o viata fericita alaturi de iubitul dumneavoastra animal: Mentineti cel putin o camera din casa dumneavoastra in care cainele sa nu aiba niciodata acces. Cea mai buna alegere ar fi dormitorul pentru a va asigura un somn linistit, lipsit de alergeni.
Dar daca aveti in casa un sistem de incalzire cu aer sau aer conditionat, curentii de aer vor raspandi alergenii in toata casa. Echipati-va casa cu un aparat central de purificare a aerului care foloseste un filtru HEPA si folositi-l cel putin timp de patru ore in fiecare zi pentru a inlatura o cantitate semnificativa de alergeni.
 Folositi in mod regulat pentru curatarea podelelor si mobilei un aspirator cu filtru HEPA. Spalati in mod regulat peretii cu apa pentru a reduce expunerea la alergeni si praf.
 Folositi perdele sau draperii, imbracaminte textila pentru mobila ce pot fi spalate, si limitati numarul de covoare, mobila capitonata si draperii din casa dumneavoastra. Optati pentru podele integral din lemn sau pentru gresie in loc de mocheta.
 Spalati frecvent asternuturile si cosul cainelui. Spalati hainele pe care le purtati atunci cand interactionati cu catelul inainte de a le pune in sertare sau sifonier.
 Spalati cainele saptamanal si periati-l si pieptanati-l zilnic. Baile saptamanale pot reduce semnificativ cantitatea de alergeni din blana.
 Verificati-va cainele pentru a vedea daca sufera de dermatite, care pot duce la formarea de cruste pe piele si naparlire intensa. Spalati-va intotdeauna pe maini dupa ce ati pus mana pe caine si evitati sa puneti mana la ochi sau pe fata inainte de a va spala.
 Purtati o masca de praf atunci cand periati si pieptanati cainele sau atunci cand faceti curatenie prin casa pentru a reduce expunerea la alergeni. Daca este posibil, lasati un profesionist sau un alt membru al familiei care nu are alergii sa faca aceste lucruri.

Frigul si cainii


 Iata a venit si sezonul rece cu toate greutatile lui, temperaturi scazute, umezeala, mai putin soare, vant si precipitatii. Ca si noi oamenii, animalele au nevoie de o atentie speciala in perioada rece.
 De ce?
 Pentru ca nu toate rasele, sunt adaptate acestei perioade mai dificile. In timp ce poate un Sarplaninac, un Mare de Pirinei, un Husky, Caucazian sau un Malamut vor rezista excelent la sezonul rece nu la fel putem spune de un Teckel, Bichon, Westie, Yorkie, un metis cu parul scurt si talie mica. Acest lucru se intampla pentru ca in timp ce primii sunt perfect adaptati unor medii in care iarna este mereu la ea acasa ceilalti au fost creati pentru confortul si placerea noastra si de obicei impart cam aceleasi necesitati cu omul de langa ei.
Asadar, ne este noua frig inseamna ca si lor le este. Astfel, indicatia noastra este ca pot sa stea permanent afara, dar cu un adapost accesibil, rase precum Rottweilerul, Terranova, Samoyed, Bobtail, Ciobanescul German, Ciobanescul de Berna, etc.
 Rasele ce au nevoie de protectie, adica o hainuta speciala de catel adaptata vremii (si de ce nu modei?) sau scurtarea plimbarilor ori evitarea umezirii parului ar fi Yorkshire, Caniche, Jack Russel, Pomeranian, Mops, Westie si in general rasele de talie mica sau cainii cu par scurt. Chiar si cainii folositi la vanatoare au nevoie de ceva atentie in sensul ca perioadele de repaus trebuiesc efectuate in incinta uscata, incalzita iar excesul de umiditate trebuie indepartat. Problemele de sanatate ce pot sa apara sunt legate de hipotermie, afectiuni respiratorii, cardiace, degeraturi, acutizarea afectiunilor articulare. Si cum articolele de vestimentatie canina urmeaza moda oamenilor, cutreierati pet-shopurile si sa alegeti ce credeti ca ar fi mai potrivit companionului dumneavoastra. Acestea sunt necesare pentru a proteja animalul nostru de efectele nedorite ale frigului si umiditatii, mai ales la rasele predispuse.

Interpets International
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Înapoi la cuprins