Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Australian Silky terrier

Australian Silky terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Silky terrier australian


Nume alternative: Silky Terrier australian.

Tara de origine: Australia.
Istoric: a fost dezvoltat din incrucisarea Terrierilor bastinasi australieni si Yorkshire terrierilor, atunci cand cei din urma au fost adusi in Australia catre sfarsitul secolului al XIX-lea. Este una dintre cele doua rase de Terrieri australieni nativi si a servit in principal ca animal de companie.
Descriere fizica: este un caine mic, usor, care este putin mai lung decat este inalt. Are un cap puternic, lung si trapezoidal, cu un craniu plat care este usor mai lung decat botul. Nasul este lung, iar ochii sunt mici, intunecati si migdalati. Urechile sunt erecte, mici si sub forma literei "V". Blana are un singur strat, este dreapta si lucioasa. Are un mot in varful capului dar nu are par lung pe fata. Blana albastra si cafenie are o carare pe mijloc ce incepe din varful capului si se continua pana la coada.
Inaltime: 22-25 cm.
Greutate: 4-5 kg.
Temperament: Silky Terrierul este un caine prietenos, vesel si vioi. Are nevoie de foarte multa atentie si interactiuni umane.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: aceasta rasa este adaptabila, facandu-l un foarte potrivit caine de apartament.
Nevoi speciale: atentie, ingrijirea blanii, socializare.
Posibile probleme de sanatate: tumori canceroase si necanceroase, cataracta, boala Cushing, epilepsie, hipotiroidism, boala Legg-Perthes, luxatii ale patelelor, afectiuni pancreatice.

Interpet's International

Înapoi la cuprins