Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Caine urs Karelian

Caine Urs Karelian de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.comVand Caine Urs Karelian
Nume alternativ: Karjalankarhukoira.
Tara de origine: Finlanda.
Istoric: Cainele Urs Karelian este considerat a fi descendet din rasele nordice indigene si a fost dezvoltat pentru vanatoarea ursilor si a elanilor, lucrand mai degraba singur decat in haita. Este indeaproape inrudit cu Laika ruso-europeana. Este crescut pentru a hartui prada. Dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial aproape a disparut, dar Finnish Kennel Club a muncit pentru a-l revitaliza. Recent, aceasta rasa a fost folosita in programe pentru impiedicarea patrunderii ursilor in suburbiile dezvoltate.
Descriere fizica: un caine mare si puternic, putin mai lung decat inalt, cap triunghiular si bot scurt si gros. Are nas mare, negru si ochi mici si maronii. Urechile triunghiulare sunt erecte de dimensiuni medii. Coada este ca fie un smoc, fie lunga si purtata liber peste spate. Are blana dubla, cu un strat exterior aspru, de lungime medie, cu firul drept, care este mai lung la nivelul gatului, spatelui si fundului. Este negru si alb.
Inaltime: 48 - 58 cm.
Greutate: nu exista standard.
Temperament: cainii din aceasta rasa au un puternic instinct de vanator. Este neinfricat in fata vanatului de dimensiuni mari si un simt al mirosului excelent. Cu oamenii este temperat, chiar si cu copiii, dar deseori este agresiv cu alti caini. Are tendinta de a hoinari.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: Cainele Urs Karelian necesita un stapan activ si cu experienta.
Nevoi speciale: curte ingradita, dresaj ferm, lesa, activitati in aer liber, socializare.
Posibile probleme de sanatate: nu se cunosc.
 


Interpet's International
Înapoi la cuprins