Du-te la conținut
Cainele in timp ce ne mutam


Mutatul poate fi greu pentru un caine si este una dintre cele mai frecvent intalnite situatii cand cainii se pierd. Pentru a-i asigura siguranta, indiferent daca va mutati folosind avionul sau masina, tineti cainele sub supraveghere si medalionul la zgarda. Evitati opririle pe drum, dar daca trebuie sa va opriti peste noapte, tineti-va cainele in siguranta in lesa sau in cusca de transport. Nu doar calatoria de la punctul A la punctul B este singura preocupare. Nebunia cu impachetatul si rearanjarea lucrurilor poate fi de asemenea stresanta pentru un caine. Lucrurile familiare sunt reconfortante pentru caini, iar haosul poate fi infricosator.

Atunci cand va pregatiti sa va mutati, impachetand totul in cutii si rearanjand mobila, pastrati o camera relativ neatinsa. Aici poate dormi cainele dumneavoastra si se poate relaxa in mijlocul agitatiei care este in restul casei. Camera ar trebui sa aiba o usa care sa se poata inchide bine atunci cand cei care se ocupa de mutat se afla in casa. In ziua de dinaintea plecarii, scoateti tot din camera cu exceptia patului sau, a castroanelor si a jucariilor.
 Gasiti pentru caine o camera cu acces limitat in timpul mutarii. Tineti-va aici cainele, impreuna cu patul, cusca, jucariile si castroanele, pana cand sunteti pregatiti sa il urcati in masina.
In ziua marii mutari, pana cand plecati, tineti cainele in camera lui. Daca este obisnuit cu cusca, tineti-o in camera - poate servi pe post de element reconfortant. Inchideti usa si puneti pe ea un afis: CAINE IN CAMERA, NU INTRATI. Odata ce restul casei este gol, iar oamenii care v-au ajutat sa va mutati au plecat, puteti sa ii dati drumul din camera, dar nu inainte de a fi inchis usile si geamurile. Chiar daca animalul nu a mai fugit niciodata pana atunci, o casa mare si goala il poate deruta si il poate face sa intre in panica.
Cel mai bine este sa asteptati ca oamenii de la mutari sa fi parasit casa cea noua inainte de a aduce cainele acolo. Daca, insa, acest lucru nu este posibil si trebuie sa veniti cu cainele in noua casa inainte ca toata mutarea sa se termine, gasiti o camera linistita din casa unde sa ii puneti patul, cusca, jucariile si castroanele. Puneti-l in aceasta camera, iar pe usa fixati anuntul. Reamintiti tuturor persoanelor din casa ca nu trebuie sa fie lasat afara din camera.
Pentru ca mutatul poate fi o perioada stresanta atat pentru dumneavoastra, cat si pentru caine, s-ar putea sa doriti sa gasiti un loc in care sa stea in zilele de dinaintea mutarii si dupa ce va mutati. Daca aveti un membru al familiei sau un prieten apropiat in acelasi oras, si cainele dumneavoastra este familiarizat cu casa acestuia, intrebati daca poate sta cateva zile acolo. Acest lucru ii va permite cainelui sa evite agitatia din momentul mutarii si va va oferi sansa sa terminati mutarea si sa va asigurati ca noua casa este sigura pentru el. Alte optiuni includ sa il cazati la o pensiune pentru caini sau la spitalul veterinar din zona pentru zilele sau saptamana mutarii. Aceasta este cea mai sigura optiune si va va scapa de stres, mentinandu-va in acelasi timp cainele in siguranta.

Cainele dupa ce ne-am mutat

Chiar si dupa ce v-ati mutat, tot mai exista unele pericole in noua casa. Deseori, un caine are nevoie de mai multe saptamani sau chiar luni sa se acomodeze. Ocazional, el ar putea chiar sa incerce sa evadeze si sa se reintoarca la vechea casa. In cazul in care cainele dumneavoastra fuge, prima oprire ar trebui sa fie in fostul cartier.
In primele saptamani de dupa mutare, oferiti-i cainelui atentie sporita. Din nou, repartizati-i o camera din casa unde sa ii puneti patul, cusca, jucariile si castroanele, si orice altceva il linisteste. In timp ce despachetati si rearanjati mobila, cainele are nevoie de o pauza pentru a nu deveni stresat. Nu este neobisnuit la cainii care au trecut printr-o mutare sa prezinte modificari de comportament cum ar fi agresiune sporita, anxietate, probleme de separare, nesupunere fata de stapan si facutul nevoilor in casa. in primele luni dupa mutare, limitati accesul la exterior al cainelui. Asigurati-va ca gardul este sigur si ca animalul se simte confortabil si nu tasneste prin usa deschisa.
Daca, in ciuda tuturor eforturilor, cainele tot devine stresat dupa mutare, consultati-va cu medicul veterinar. Acesta ar putea sa va ofere o medicatie potrivita sau sa va recomande un dresor care sa va ajute. Alte optiuni pot fi suplimentele naturiste contra anxietatii eliberate fara reteta, disponibile in marea majoritate a farmaciilor veterinare.

Interpets International
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Înapoi la cuprins