Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Cainele Leopard de Catahoula

Caine Leopard de Catahoula de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Caine Leopard CatahoulaNume alternativ: Catahoula, Catahoula cur, Catahoula hog dog, Catahoula leopard dog.

Tara de origine: S.U.A.
Istoric: originea exacta a acestei rase nu este cunoscuta; cu toate acestea, este considerata a fi descendenta a cainilor nativi americani, lupilor rosii si cainilor europeni, cum ar fi cei de tip Mastiff si cainilor de vanatoare dupa vaz adusi pe continent de exploratorii spanioli. Unii oameni considera ca in aceasta combinatie au fost introdusi de colonistii francezi, si exemplare de Beauceron. Popoarele native americane foloseau acest caine atat pentru vanatoare, cat si pentru manarea vitelor. Catahoula este cainele oficial al statului Louisiana. Numele sau se crede ca deriva de la numele tribului Choctaw. Primii colonisti albi din Louisiana foloseau aceasta rasa pentru vanarea porcilor salbatici in mlastini si paduri. Aceasta vanatoare periculoasa implica in general trei caini care lucrau in echipa intr-un efort rapid si coordonat. Catahoula este inca folosit pentru a vana porci si in zilele noastre.
Descriere fizica: Catahoula este un caine de marime medie, puternic. Are un cap mare, lat. cu urechi de dimensiuni medii, lasate, iar craniul si botul sunt de lungimi egale. Botul este puternic si usor conic. Ochii pot fi de orice culoare sau combinatie de culori, inclusiv albastru. Gatul este musculos, iar coada este lunga si usor curba. Blana este alcatuita dintr-un singur strat de par drept, scurt spre mediu, putand avea orice culoare sau model, inclusiv leopard, patat sau vargat.
Inaltime: 55 - 60 cm.
Greutate: 22,5 - 43 kg.
Temperament: desi acest caine este afectuos si jucaus cu familia sa, se comporta protectiv si este precaut fata de straini. Adeseori este agresiv. Are un caracter foarte dominant si trebuie supravegheat atunci cand este in compania strainilor, copiilor si a altor animale.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan: exemplarele din aceasta rasa au nevoie de un stapan care sa aiba experienta in cresterea cainilor, intr-o casa din zona rurala sau posibil suburbana.
Nevoi speciale: exercitii, dresaj, socializare, supraveghere.
Posibile probleme de sanatate: probleme oftalmologice, surzenie, displazie de sold.

Interpet's International

Înapoi la cuprins