Du-te la conținut

100% recenzii pozitive de la mii de clienti,in peste 30 de ani de activitate

Caini de vanatoare
Pentru informatii click pe imagine
Spinone Italiano de vanzare


Caracteristicile raselor de vanatoare

 Cainii pentru vanatoarea cu pusca, sau cainii de sport, reprezinta animalul de familie ideal. De regula, sunt loiali, prietenosi, activi si iubitori. Marea majoritate se bucura de timpul petrecut cu familia si nu exista nimic care sa le placa mai mult decat joaca, indiferent daca
aceasta are loc pe pamant sau in apa. Golden Retrieverul si Labrador Retrieverul, doua dintre rasele cele mai populare, apartin amandoua acestei categorii, asa cum este si cazul Setterului irlandez si Springer spanielului. Toate aceste rase se vor integra cu usurinta in viata unei
familii active. Majoritatea iubesc copiii, alte animale si activitatile in aer liber.
 In general, acesti caini tind sa fie blanzi, nu musca excesiv si au o dispozitie pozitiva. Exista cateva rase care sunt mai energice si mai intense, cum ar fi Pointerii si Spanielii batrani. Mai multe rase sunt crescute dupa linii de companie si show sau de teren; cainii din liniile
de teren sunt mai muncitori si deseori sunt de talie mai mica si mai agili decat cainii din liniile de show. Aceste lucruri se pot discuta cu un crescator sau la un club al rasei.
 In ciuda blandetii lor, acesti caini nu sunt pentru oricine. Unii pot avea un instinct de vanatoare destul de puternic si nu pot fi de incredere in compania animalelor mici, inclusiv a pisicilor. Toti au nevoie de multa miscare. Chiar si linistitii labradori au cativa ani de activitate nebuneasca atunci cand sunt mici. Multi dintre acesti caini au fost crescuti sa lucreze
departe de vanator si ar putea avea o gandire independenta si tind sa hoinareasca. Cu exceptia adultilor in varsta, niciunul nu este sedentar si putini se vor potrivi vietii intr-un apartament. Chiar si Cocker Spanielul are nevoie de miscare si joaca din plin. Atunci cand
vine vorba de un caine de companie de incrcdere pentru o familie activa nu exista o
alegere mai buna decat cainii din aceasta categorie. Asemenea tuturor cainilor, sunt individualitati; socializati-va si dresati-va cainele pentru a va asigura ca este prietenos cu
toata lumea. Din nefericire, datorita popularitatii lor, exista numeroase canise, magazine de animale si asa zisi crescatori care sunt dornici sa castige bani de pe urma acestor caini.
 Fiti pretentiosi atunci cand alegeti un crescator sau colaborati cu un adapost sau cu o asociatie acreditata de salvare a animalelor. Si faceti si munca de cercetare; pe termen lung, va veti multumi ca ati procedat asa.

Interpet's International


Caracteristicile raselor de copoi

  In ciuda imaginii omiprezente in productiile de la Hollywood a unui copoi adormit
pe veranda unei case din sud. Nu toti cainii din aceasta categorie sunt narcoleptici canini.
  De fapt, marea majoritate sunt vanatori neinfricati si seriosi, care pot fi foarte activi
si incapatanati atunci cand vine vorba de a lua urma. Odata ce au prins un miros, ei il
vor urmari fara a tine seama de orice obstacol, chiar daca asta inseamna sa traverseze drumuri aglomerate sau sa mearga zeci de kilometri. Pentru siguranta lor, este crucial sa fie tinuti tot timpul in lesa sau intr-o zona bine imprejmuita cu gard.
 Copoii au aparut in Europa si America de Nord pentru a lua urma si a gasi prada. Unii au fost dezvoltati special pentru a lua urma vanatului ranit, in timp ce altii au fost crescuti pentru a urca vanatul, ratoni sau oposumi, in copaci si a-i tine acolo alertand vanatorii prin latraturi.
Datorita acestui trecut pe care il au. cainii apartinand acestor rase tind sa fie destul de galagiosi si pot sa deranjeze vecinii in cazul in care locuiti intr-un apartament. Acesti caini sunt in totalitate facuti pentru vanatoare, chiar si urechile lungi si ridurile faciale se spune ca exista pentru a facilita detectarea si directiona mirosul.
 Copoii sunt folositi la vanatoare in haite, asa ca se inteleg bine cu alti caini si pentru ca lucreaza indeaproape cu oamenii, sunt caini prietenosi cu toata lumea. Musca rareori si pot fi in general de incredere cu copiii nedisciplinati si catelusii jucausi. In vreme ce marea majoritate a raselor din aceasta categorie sunt caini mari si cu picioare pe masura, exista
cateva varietati pitice, inclusiv Basset Houndul si Teckelul. In ciuda dimensiunii lor reduse, aceste rase au aceleasi trasaturi care ii fac vanatori excelenti ca si rudele lor mai mari.
 Pot fi la fel de galagiosi si incapatanati atunci cand li se ofera ocazia. Desi copoii se inteleg in general de minune cu aproape toata lumea, cainii tineri din rasele mai mari pot fi totusi un pic cam prea mult pentru copiii mici. Ei tind sa fie foarte exuberanti. De asemenea, copoii au niste
probleme de sanatate mai deosebite, cum ar fi infectiile urechilor datorita lungimii acestora, probleme ale pielii datorita ridurilor pe care le prezinta, si probleme cu spatele si discurile intervertcbrale la rasele pitice. Curatati urechile si cutele pielii in mod regulat.
 Multi copoi de vanatoare sunt tinuti ca animale de cusca, dar ei sunt cei mai fericiti atunci cand fac parte dintr-o familie. Desi le place sa vaneze, ei se vor bucura de asemenea, sa isi foloseasca talentele innascute si in alte domenii, inclusiv operatiuni de cautare si salvare si chiar terapie. Deoarece multe dintre aceste rase au blana de culoare negru, alb si cafeniu (tricolora), aceasta combinatie este deseori denumita tipica pentru copoi.

Interpet's International


Caracteristicile raselor de terrieri

 Exista doua tipuri distincte de Terrieri, cei traditionali si Bull Terrierii. Denumirea de terrier vine din limba latina de la termenul "terra", sau pamant si li s-a atribuit datorita faptului ca metoda lor de vanatoare este de a intra in tunelurile sau vizuinele prazii pentru a o alunga. Tocmai acest tip de prada care se adaposteste in tuneluri a reprezentat motivatia pentru selec-tionarea Terrierilor dupa aspectul si caracteristicile specifice, de la parul sarmos si coada taiata pana la expresia atenta si vioaie, si caracterul tenace.
Unii au fost selectionati pentru a alunga prada din vizuina, in vreme ce altii pentru a o prinde si omori ei insisi. Terrierii de talie mare au fost folositi si pe post de caini de paza.
Terrieri au fost cei mai raspanditi in Marea Britanie, iubiti in principal de oamenii din clasa muncitoare. Au fost importati in S.U.A. de catre emigrantii britanici pe la sfarsitul anilor 1800.
In functie de scopul pentru care erau folositi, erau fie mici cu picioare scurte, fie cu trunchiul si picioarele lungi. Airdale Terrierul este cel mai mare Terrier, in vreme ce Terrierul australian si Silky Terrierul, Fox Terrierul si Terrierii Norfolk si Norwich se bat pentru titlul de cel mai mic.
Crescuti sa prinda si sa ucida prada rapid, ei nu pot fi de incredere in preajma animalelor mici si, daca nu sunt bine socializati, pot fi putin cam prea energici in preajma altor caini sau oameni. Tind sa aiba multa energie, sa vocalizeze foarte mult, avand si o tendinta foarte puternica sa sape. Tipul Bull Terrier include rasele Staffordshire Terrier american, Pitbullul Terrier american. Bull Terrierul, Bull Terrierul de talie mica, si Staffordshire Bull Terrier. Aceste rase au fost create prin incrucisarea tenacilor Terrieri cu cainii folositi in luptele cu tauri si au fost folositi in principal pentru lupte intre caini si alte sporturi sangeroase. Se aseamana cu Bulldogul la musculatura si conformatie corporala. dar nu au blana aspra a Terrierilor traditionali.
 Desi au o reputatie de animale fioroase, in general sunt extrem de prietenosi cu oamenii - de fapt mult mai prietenosi decat Terrierii traditionali. Datorita dragostei sale fata de copii, in Marea Britanie, rasa Staffordshire Bull Terrier este poreclita cainele doica. Bull Terrierii sunt, insa, deseori agresivi fata de alti caini.
Interpet's International
Înapoi la cuprins