Du-te la conținut
Cum sa comunici cu cainele tau 29.
 
Interactiunea cainilor cu alte animale din casa
 
Dupa ce veti aduce noul pui acasa pentru prima oara, va avea nevoie de timp la inceput pentru a se adapta la noul mediu. Nu trebuie sufocat, in special de catre copii, pe parcursul primelor cateva zile.
- Dresajul ajuta cainele tanar sa se adapteze in noua sa haita. intareste increderea cainelui si in acelasi timp construieste o relatie cu stapanul.
- Un pui nu va fi capabil sa inteleaga de la inceput ce nu este acceptabil in caminul dumneavoastra. Fiti constienti ca trebuie sa invete si nu va reactiona imediat.
Curiozitatea fireasca a puilor inseamna ca in general le va lipsi in mare parte, sau total, timiditatea dupa primele cateva zile in noul mediu si dupa separarea de fratii lor. Totusi, cainii mai in varsta vor fi mai putin adaptabili, in parte datorita intreruperii rutinei lor prestabilite. Trebuie tinute minte cateva repere la dresajul unui caine mai in varsta:
- Cainii care nu au trait cu copii se pot adapta mai greu intr-un camin unde sunt prezenti copii. In consecinta, este important sa se construiasca cu atentie un sentiment de incredere intre ei, in special in cazul copiilor relativ mici.
- Un caine mai in varsta, ca si un pui nou, va avea nevoie sa se adapteze la rutina noua, deci nu va pierdeti rabdarea daca dresajul dureaza mai mult decat va asteptati.
- Incercati sa nu-i schimbati numele unui caine mai in varsta, pur si simplu pentru ca s-a obisnuit cu numele lui si este posibil ca orice modificare sa duca la confuzie pentru noul dumneavoastra animal de companie.
Exista anumite situatii in care poate fi mai greu sa castigati increderea cainelui dumneavoastra, in special in cazul cainilor salvati dupa ce au fost supusi la maltratari. Un caine salvat va fi in mod inerent circumspect la inceput, iar procesul de intarire a increderii in oameni va dura probabil mai mult decat in cazul unul pui. Privind lucrurile in mod realist, in multe cazuri probabil nu va veti putea convinge cainele sa-si uite cu desavarsire viata anterioara. Un caine salvat poate intalni ceva inofensiv, ceva simplu precum o culoare anume sau un stil de imbracaminte, care sa-i aduca aminte de trecutul sau. Aceasta este posibil sa-i declanseze o reactie neasteptata care initial va fi de frica, iar ocazional se poate transforma in agresivitate. Este foarte important sa se construiasca pe cat posibil o imagine cat mai detaliata a trecutului unor astfel de caini, deoarece astfel se pot preveni pe viitor reactii deplasate ale animalului dumneavoastra de companie. Fiti de asemenea atenti la ceea ce va spune cainele dumneavoastra. Daca incepe sa maraie pe neasteptate cand ridicati un bat, este foarte posibil sa fi fost lovit cu un astfel de obiect in caminul sau anterior.
Multi caini traiesc fara probleme in camine cu mai multe animale de companie, dar este important sa-i integram corespunzator pentru a preveni neintelegerile sau si mai rau, situatiile cand un caine ataca efectiv un alt animal de casa. Asocierile pozitive pot incuraja procesul de intarire a relatiilor dintre animalele de companie, desi unii caini probabil vor invata doar cum sa-i tolereze pe ceilalti.
Va trebui sa va dresati cainele sa se comporte frumos cu celelalte animale de companie, desi este posibil ca nu toate animalele sa-i atraga atentia. Pestii din acvariu, de exemplu, vor fi ignorati, la fel cum se va intampla si cu majoritatea pasarilor, desi nu va fi lipsit de riscuri sa lasati o pasare libera in aceeasi camera cu cainele. Puii de gaina care umbla de colo-colo prin curte ar putea fi si ei hartuiti. Nu lasati niciodata singur un caine cu alte animale de companie pana cand nu sunteti complet siguri ca acesta nu va ataca. La inceput stapanul ar trebui sa supravegheze animalele atunci cand acestea sunt impreuna pentru a se asigura ca nici o intalnire nu este prea intimidanta. Cainele va invata sa asocieze lucrurile pozitive, precum hranirea, recompensele sau plimbarile, cu animalul de companie mai mic daca acestea au loc in compania celuilalt.
Desi la inceput catelul ar putea incepe sa fugareasca pisica, este foarte probabil ca pisica sa-si afirme pozitia dominanta si sa-l opreasca pe catel s-o mai tachineze. Este posibil ca pisica sa fuga putin inainte de a se intoarce si a sasai „feroce”, ceea ce de obicei va opri cainele pe loc. In cazul in care cainele continua, atunci pisica va lovi cainele cu una dintre labutele din fata, ceea ce poate avea drept rezultat ranirea dureroasa a cainelui. Pisicile lovesc deobicei la ochi, deci atentie mare! Acest lucru va fi suficient pentru ca el sa se fereasca de tovarasa lui felina pe viitor. Relatia dintre un catel si o pisicuta care au crescut impreuna poate fi mai putin tensionata. Trebuie avuta mult mai multa grija atunci cand prezentam o pisica unui caine mai in varsta, caruia poate sa-i displaca noul venit.
Unele pasari precum gastele pot intimida un caine de talie mica alergand dupa el si dand din aripi.
O broasca testoasa poate fi initial un obiect care trezeste curiozitatea, dar va fi curand ignorata. Cei mai multi catei, atunci cand au de-a face cu reptile, inainte de a se plictisi, o vor privi atent de la distanta, latrand zgomotos si agitat, schimbandu-si pozitia dupa ea, in timp ce aceasta se taraste greoi.

Interpets International
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com
Convietuirea cainior cu alte animale in casa
Înapoi la cuprins