Go to content

Precautii atunci cand calatoriti alaturi de caine

Totul despre caini > Calatoriile alaturi de un cainePrecautii pe care trebuie sa le luati atunci cand calatoriti alaturi de caine


  Folositi o cusca sau o centura de siguranta pentru caini oricand trebuie sa transportati un caine cu automobilul. Exista destule modele de centuri de siguranta confortabile si convenabile. Custile inseamna ca veti fi despartiti de caine pe timpul calatoriei, fapt ce va modifica experienta, dar in acelasi timp permiteti cainelui dumneavoastra sa aiba o calatorie confortabila si un spatiu numai al lui.         Cusca poate fi folosita, de asemenea, la destinatie, atunci cand trebuie sa va lasati cainele singur in camera. Cusca poate ocupa un loc destul de mare, asa ca daca aveti spatiu limitat si ajunsi la destinatie probabil nu va fi nevoie sa tineti cainele prea mult in aceasta, atunci centura de siguranta pentru caini reprezinta probabil solutia mai buna. Nu transportati niciodata un caine intr-o remorca decat daca aceasta este acoperita si el este pus intr-o cusca. Nu permiteti cainelui dumneavoastra sa stea cu capul scos pe geam in timp ce conduceti. Oricat de distractiv ar putea fi acest lucru pentru el, este foarte usor sa se raneasca la ochi.
  Atunci cand calatoriti cu masina insotiti de un caine, opririle pentru odihna pot fi momente periculoase. In cazul in care cainele fuge intr-un astfel de moment, o tragedie este ca si garantata. Nu doar ca accesul la drum este foarte facil, dar va aflati si intr-o zona necunoscuta, fara repere pe care cainele dumneavoastra ar putea sa le recunoasca. Asa ca in loc sa va jucati frisbee cu cainele in timpul pauzelor de condus, luati cainele la plimbare in lesa si permiteti-i sa isi faca nevoile. Cinci minute de destindere sunt probabil suficiente. Datorita faptului ca marea majoritate a cainilor nu vor accepta sa bea apa sau sa manance intr-un vehicul in miscare, astfel de pauze pot servi si ca moment in care sa se rehidrateze sau sa manance o mica gustare.
  Evitati zonele pentru animalele mici, unde ar putea sa existe excremente proaspete. Fecalele de caini pot purta multe boli si aceste zone pot fi periculoase pentru cainele dumneavoastra, in special daca este tanar, batran sau compromis din punct de vedere imunologic intr-un fel sau altul. Curatati mizeria facuta de cainele dumneavoastra si purtati mereu cu dumneavoastra pungi de plastic pentru acest scop.
  Chiar si automobilele pot sa produca substante periculoase pentru cainele dumneavoastra, in special antigel. Atunci cand va urcati si va coborati cainele din masina, tineti-l aproape de dumneavoastra si nu ii permiteti sa miroasa sau sa linga nimic din jurul masinii dumneavoastra sau a altora. Nu depozitati niciodata antigel decat in portbagajul masinii.
Si tineti minte, nu va lasati niciodata cainele singur in masina atunci cand este cald afara, nici macar un minut. Temperatura din interiorul masinii poate creste rapid si cainele se poate supraincalzi, poate intra in soc caloric si chiar poate muri. Cainii cu nas scurt, cum sunt Pugul sau Bulldogii, sunt in mod special afectati atunci cand sunt lasati in automobile, dar toti cainii pot fi expusi acestui risc. In cazul in care calatoriti in perioada caniculara a anului, cainii pot fi lasati in masina pe perioade scurte, cu geamul lasat 7,5-10 cm, iar automobilul parcat intr-o zona umbroasa.

Back to content