Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Chesapeake Bay Retriever

Chesapeake Bay Retriever de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Chesapeake Bay Retriever


Nume alternativ: Chessies.
Tara de origine: S.U.A.
Istoric: acest Retriever este descendentul a doi pui de tip Terranova gasiti in epava unei corabii engleze in Maryland in anul 1807. Cainii, Sailor si Canton, au fost imperecheati cu alti Retrieveri pentru a crea Retrieveri pentru rate in Golful Chesapeake. Rasa a fost recunoscuta la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Descriere fizica: este un caine puternic, de talie medie, putin mai lung decat este inalt. Unele exemplare sunt mai mici la sale decat sunt la greaban. Are urechi mici, lasate, si ochi galbeni sau de culoarea chihlimbarului. Coada este lunga, iar picioarele sunt lungi si au membrana interdigitala. Blana este scurta, uleioasa, impermeabila, ondulata pe corp, dar dreapta pe cap si picioare. Puful este des, iar pe sezut si coada blana, este penata. Culoarea poate fi orice nuanta de galben-maro si maro-inchis.    
Inaltime: 52.5-65 cm.
Greutate: 25-36 kg.
Temperament: rasa este dragastoasa cu familia si prietenii, dar precauta cu strainii. Curajos, muncitor, tinde sa fie rezervat si serios. Este un caine inteligent si foarte dresabil. Aceasta rasa este prietenoasa cu copiii, dar poate reactiona atunci cand este provocata. Se bucura de activitatile facute in aer liber.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca bine cu un proprietar activ experimentat, intr-o casa din zona rurala sau suburbana.
Nevoi speciale: exercitii, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: nanism, entropion, epilepsie, atrofie retiniana progresiva.


Interpet's International
Înapoi la cuprins