Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Chin Japonez

Chin Japonez de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Chin japonezNume alternative: Spaniel japonez.
Tara de origine: Japonia.
Istoric: se considera ca Chinul japonez isi are originile in China si ca a fost adus in Japonia ca un cadou din partea unui imparat chinez. In Japonia, rasa a devenit populara in randul nobilimii, iar sogunii au crescut diferite varietati, cu diferite tipuri de blana si marimi. A fost vazut pentru prima oara in afara Asiei cand tara a deschis relatiile comerciale cu lumea vestica in anul 1853, si mai multe exemplare au fost aduse in Marea Britanie.
Descriere fizica: este un caine mic, bine echilibrat, cu un corp cu aspect patratos. Are un cap mare, rotund, cu ochi intunecati mari. Are un bot scurt si lat; un nas mic cu nari deschise; si urechi lasate, mici si triunghiulare. Coada este purtata peste spate. Are o blana cu un singur strat, deasa, matasoasa, dreapta care formeaza o coama in jurul gatului. Coada si coapsele sunt imblanite pronuntat. Poate fi negru si alb, rosu si alb, sau negru si alb cu puncte cafenii.
Inaltime: 20-28 cm.
Temperament: este un caine sensibil, bine manierat si inteligent. Are o memorie excelenta, iar unii spun ca obiceiurile sale il fac sa para o pisica. Se intelge bine cu aproape toata lumea, inclusiv cu strainii, alte animale si copiii.
Nivel de activitate: scazut.
Cel mai bun stapan: rasa se descurca la fel de bine la oras, in suburbii sau la tara.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii.
Posibile probleme de sanatate: probleme de spate, cataracta, probleme cardiace, luxatii ale patelelor.


Interpet's International
Înapoi la cuprins