Du-te la conținut

100% recenzii pozitive de la mii de clienti,in peste 30 de ani de activitate

Trimite email
Contact telefonic
Ciobanesc Anatolian

Ciobanesc Anatolian de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Ciobanesc de Anatolia


Nume alternative: Coban kopegi (cainele ciobanului).
Tara de origine: Turcia/Asia Mica.
Istoric: este o rasa veche, descendenta din Mastiff si Sighthounds. A fost selectionata pentru a pazi cirezile de animale impotriva pradatorilor de talie mare si continua sa fie folositi pentru aceasta slujba cat si ca animale de companie.
Descriere fizica: Ciobanescul de Anatolia este un caine foarte mare, puternic cu un cap mare; bot largi nas negru; si ochi maronii, migdalati. Urechile lasate sunt de dimensiuni medii. Pieptul este adanc, iar coada lunga poate fi curbata la varf. Blana dubla este scurta, avand intre 0.5 si 2 centimetri. Puful este gros. Toate culorile sunt acceptate. Unele exemplare au o masca neagra.
Inaltime: cel putin 70-73 de cm.
Greutate: 40 - 65 kg.
Temperament: este un caine foarte protectiv si teritorial, rezervat fata de straini, dar afectuos cu familia si prietenii. Este inteligent, independent, si vigilent, calm, dar alert.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa au nevoie de un stapan experimentat in cresterea cainilor care sa fie consistent si ferm, si care sa aiba timpul necesar la dispozitie pentru a-l socializa si dresa corespunzator. Aceasta rasa poate fi potrivita cu copii, dar ar trebui sa fie mereu supravegheata datorita taliei sale mari.
Nevoi speciale: curte ingradita, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: displazie de sold, sensibilitate la anestezie.

Interpet's International

Înapoi la cuprins