Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Dandie Dinmont terrier

Dandie Dinmont terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Dandie Dinmont Terrier
Nume alternative: Dandie Dinmont's terrier.
Tara de origine: Scotia.
Istoric: A fost creata din Terrierii locali din regiunea Border, pentru a vana vidre si bursuci. Rasa a fost inregistrata pentru prima oara ca rasa distincta in anul 1700 si a fost facuta faimosa in cartea Guy Mannering, de Sir Walter Scott, care a fost publicata in anul 1814. In carte, personajul Dandie Dinmont are sase astfel de caini. Si regele Louis Philippe al Frantei a avut o pereche in anul 1845.
Descriere fizica: un Terrier care nu are nici o linie dreapta si un spate lung, care este mai inalt la sale decat la umeri. Are un cap mare, sferic, iar botul reprezinta aproximativ 3/5 din lungimea craniului. Ochii mari, stralucitori sunt caprui inchis, iar maxilarul este puternic. Este un caine scurt cu un piept adanc si are picioarele anterioare putin strambe, cu labele picioarelor anterioare indreptate usor catre exterior. Coada este naturala si are forma de secera. Are blana dubla de aproximativ cinci centimetri lungime, alcatuita dintr-un puf moale, lanos si par des aspru. Blana sa amestecata poarta denumirea de pily sau pencil. Parul de pe cap este moale si matasos; botul si picioarele anterioare sunt imblanite. Blana este piper sau mustar si de obicei are putin alb pe piept.
Inaltime: 20-28 cm.
Greutate: 8-11 kg.
Temperament: un caine independent si rezervat, care este atat determinat, cat si inteligent. Este afectuos cu familia sa.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: un caine adaptabil, care se descurca bine cu o familie sau individ, la oras sau la tara.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii.
Posibile probleme de sanatate: glaucom, luxatia cristalinului, afectiuni ale discurilor intervertebrale.

Interpet's International

Înapoi la cuprins