Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Espagneul Breton

Espagneul Breton de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Espagnol BretonNume alternativ: Brittany spaniel.
Tara de origine: Franta.
Istoric: Brittany a fost dezvoltata la mijlocul secolului al XIX-lea din incrucisarea Spanielului francez si Setterilor englezi. Rasa a devenit populara in Romania in anii 1960 si a fost una dintre cele mai populare rase de vanatoare.
Descriere fizica: acest caine de talie medie este puternic, cu picioare lungi. Are ochi negri, adanciti in orbite si urechi triunghiulare, scurte, purtate lasat. Nasul este cafeniu, maro sau roz inchis, niciodata negru. Este in mod natural lipsit de coada sau taiata la 10 cm. Blana ondulata moale este portocalie si alb sau rosu-inchis si alb. Cateodata este tricolora, desi acest lucru nu este de preferat.
Inaltime: 44-51 cm.
Greutate: 13,5-18 kg.
Temperament: este un caine prietenos, dresabil si inteligent, exuberant si activ, care iubeste activitatile in aer liber.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: acest caine se descurca cel mai bine cu un stapan activ intr-o casa din mediul rural sau suburban. Este cel mai potrivit caine pentru un vanator sau o persoana care iubeste sa isi petreaca timpul in natura. Este un bun caine de familie, dar poate fi prea exuberant pentru copiii mici.
Nevoi speciale: exercitii, slujba sau activitate, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: epilepsie, afectiuni cardiace, displazie de sold si cot, atrofie retiniana progresiva, probleme de temperament.


Interpet's International
Înapoi la cuprins