Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Field Spaniel

Field Spaniel de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Field Spaniel


Tara de origine: Marea Britanie.
Istoric: Field Spanielul si Cocker Spanielul au fost dezvoltate in paralel pana in secolul al XX-lea, exemplarele de Field Spaniel fiind ceva mai mari. Inmultirea deficitara a afectat rasa timp de multi ani, pana cand impatimitii rasei s-au concentrat in mentinerea eficientei pe teren a cainilor. Rasa a fost importata in Romania pentru prima data dupa 1990, dar nu a devenit niciodata prea populara. Ramane o rasa destul de rara.
Descriere fizica: este un caine de talie medie, robust, care este mai mult lung decat inalt. Capul este dreptunghiular, cu urechi lungi si late, lasate, si ochi maronii migdalati. Coada poate fi lasata natural sau poate fi taiata. Blana cu un singur strat este lucioasa si este mai bogata pe piept, abdomen, partea posterioara a picioarelor si partea inferioara a cozii. Poate fi neagra, rosu-inchis, rosu-inchis cu auriu, murg, cu sau fara puncte cafenii. Este permisa o mica zona de alb pe piept si pe gat.
Inaltime: 42,5-45 cm.
Greutate: 16-22,5 kg.
Temperament: Field Spanielul este un caine vioi, iubitor de distractie si destul de galagios. Iubeste foarte mult apa.
Nivel de activitate: moderat spre ridicat.
Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu un stapan activ intr-o casa situata in mediul suburban sau rural.
Nevoi speciale: exercitii, slujba sau activitate.
Posibile probleme de sanatate: displazie de sold, ectropion, entropion, atrofie retiniana progresiva, stenoza subaortica, boli ale tiroidei.  


Interpet's International
Înapoi la cuprins