Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Glen of Imaal terrier

Glen Of Imaal terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Glen of Imaal Terrier
Tara de origine: Irlanda.
Istoric: acest Terrier provine din Gleen of Imaal din comitatul Wicklow. A fost folosit pentru vanatoarea de vulpi, daunatori si bursuci, dar si pentru intors vanatul. Renumit in literatura irlandeza, acest caine este crescut de sute de ani, dar era practic necunoscut in afara orasului sau natal pana spre sfarsitul secolului al XIX-lea.
Descriere fizica: este un caine mic, dar puternic, cu forta si substanta. Este mai lung decat este inalt. Are un cap mare si puternic, cu o frunte proeminenta si nas negru. Ochii rotunzi si intunecati sunt departati, iar urechile sunt ridicate sau semierecte. Picioarele din fata scurte si arcuite sunt distinctive. Are pieptul lat, picioare posterioare puternice si coada taiata. Blana dubla are un puf moale si par de lungime medie, aspru ce poate fi albastru, galben pai sau tigrat.
Inaltime: 32,5-35,5 cm.
Greutate: 16 kg.
Temperament: Glen of Imaal Terrierul este un caine indraznet, stoic si energic. Este un excelent caine de companie si de munca, bland si docil acasa, si curajos atunci cand munceste. Este inteligent, usor de dresat si in general mai putin iritabil decat alti terrieri. Ii place sa sape si tinde sa fie teritorial. Se descurca bine in compania pisicilor si a copiilor, desi unele exemplare sunt agresive cu alti caini.
Nivel de activitate: scazut spre moderat.
Cel mai bun stapan: se adapteaza bine la viata la oras, in suburbii sau la tara indiferent daca stapanul sau este o persoana sedentara sau activa.
Nevoi speciale: socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: alergii, atrofie retiniana progresiva.

Interpet's International

Înapoi la cuprins