Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Jindo Coreean

Jindo de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Jindo CoreeanTara de origine: Coreea.
Istoric: Jindo pare a fi aparut din incrucisarea cainilor indigeni coreeni cu cainii adusi de tibetani in timpul invaziei acestora din secolul al XIII-lea. Desi regele coreean s-a predat, o parte a armatei s-a retras pe insula Jindo aducand si cainii cu ei. Ca rezultat al acestei izolari, a aparut o rasa foarte pura. Cainele Jindo a fost folosit pentru paza si pentru vanatoare de mamifere mici si mari. In anul 1938, guvernul coreean a declarat rasa Jindo ca o "comoara nationala".
Descriere fizica: Jindo este un caine robust, de talie medie, cu un cap octogonal si urechi mici si erecte, care au varful usor rotunjit. Are ochi mici, migdalati, inchisi la culoare. Coada este groasa si curbata peste spate. Jindo are blana de lungime medie, cu stratul exterior aspru si drept, mai bogat la gat si pe piept. Perii de pe cap stau ridicati, dand capului aspectul caracteristic ciudat. Poate fi alb, cafeniu, gri, negru cu cafeniu, sau vargat. Exista doua varietati de Jingo: Tonggol (Gyupgae) si Hudu (Heutgae). Tipul Tonggol are un corp mai musculos si patrat, cu un piept adanc. Hudu este mai putin musculos si mai mult lung decat inalt.
Inaltime: 46 - 53 cm.
Greutate: 14-20 kg.
Temperament: Jindo este un caine muncitor, cu instincte de vanator foarte puternice. Cu toate ca este precaut cu strainii, este loial si afectuos cu familia sa. Este un caine mofturos, chiar viclean, independent si inteligent, care se descurca cel mai bine cu dresaj pozitiv. Ar putea sa incerce sa fie dominant si poate fi agresiv fata de alti caini.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: Jindo are nevoie de un stapan activ si cu experienta in cresterea cainilor, intr-un camin in suburbii sau mediu rural.
Nevoi speciale: exercitii, curte ingradita, slujba sau activitate organizata, lesa, dresaj pozitivist, socializare.
Posibile probleme de sanatate: displazie de sold, hipotiroidism, alergii tegumentare, probleme de temperament.


Interpet's International
Înapoi la cuprins