Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Keeshond
Keeshond de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Keeshond


Nume alternativ: Olandezul zambitor, Keeshonden (plural), Spitz lup, Chien Loup, Cainele olandez de barja.

Tara de origine: Olanda.
Istoric: aceasta rasa dateaza inca din secolul al XVI-lea si se considera ca este descendenta din Wolfspitzul german. A fost folosita pentru paza pe barci si in ferme in perioada secolelor al XVII-lea si al XVIII-lea si a ajuns sa reprezinte Partidul Patriotic Olandez in timpul perioadei de agitatie politica ce a urmat Revolutiei Franceze. A fost adus in Marea Britanie pentru prima oara in anul 1905, iar in S.U.A. in anul 1928, unde acum este un popular animal de companie.
Descriere fizica: Keeshondul este un caine echilibrat, robust, de dimensiuni medii. Are un cap asemanator vulpii, trapezoidal: urechi mici si ridicate: si ochi maro inchisi. Blana sa sta ridicata si este colorata intr-o combinatie de gri-argintiu, crem si negru. Blana este foarte deasa in jurul gatului, umerilor, fundului, picioarelor din spate si pieptului, formand o coama ca a unui leu. Exista insemne distinctive in jurul ochilor care se intind pana la urechi, de fiecare parte.
Inaltime: 42.5 - 45 cm.
Greutate: 14-21 kg.
Temperament: Keeshondul este o rasa careia ii place sa se distreze si care are o natura blanda. Este prietenos cu aproape oricine, inclusiv cu copiii si alte animale. Este inteligent si dornic sa invete, lucru care il face usor de dresat.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: rasa este adaptabila si se descurca foarte bine intr-o familie care traieste in oras, in suburbii sau in mediul rural.
Nevoi speciale: ingrijirea blanii.
Posibile probleme de sanatate: afectiuni cardiace, epilepsie, displazie de sold, hipotiroidism.


Interpet's International
Înapoi la cuprins