Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Kelpie Australian
Kelpie de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Kelpie australian

Nume alternativ: Kelpie, Barb.
Tara de origine: Australia.
Istoric: Kelpie-ul australian isi are originea in jurul anilor 1870 si se trage din Collie-ul englez si Collie-ul scotian. Unii considera ca atat dingo, cat si alte diferite rase au participat la formarea lui. A fost dezvoltat pentru paza oilor; australienii spun ca tara lor a fost construita cu ajutorul nemijlocit al Kelpie-ului datorita rolului major pe care acest caine l-a jucat in dezvoltarea industriei de crestere a oilor si de producere a lanii. Majoritatea exemplarelor sunt inca folositi pentru munca pentru care au fost crescuti in Australia, Europa si America de Nord. Cu toate acestea, ei devin din ce in ce mai doriti ca animale de companie.
Descriere fizica: acesta este un caine de talie medie, musculos, dar in acelasi timp agil. Este mai mult lung decat inalt, cu un cap rotund si un bot conic, de aceeasi lungime sau putin mai mic decat craniul. Are ochi aurii pana la maronii, migdalati, si urechi erecte, pozitionate destul de departat pe cap. Prezinta un gat puternic si pieptul este adanc. Coada, lunga si stufoasa, este usor curbata atunci cand se odihneste si ridicata atunci cand este activ. Blana dubla are un strat inferior dens si un strat exterior scurt, drept, rezistent la intemperii. Are o coama in jurul gatului. Poate fi negru, albastru, sau rosu, cu sau fara pete cafenii, sau cafeniu in intregime. Pot prezenta zone albe pe piept si degete.
Inaltime: 42,5 - 50 cm.
Greutate: 12-20 kg.
Temperament: acest caine este foarte inteligent, facand diferenta intre munca si odihna. Activ si preocupat atunci cand munceste, el este foarte linistit si calm atunci cand este acasa. Kelpie-ul este prietenos, dar nu va asteptati sa fie afectuos si tinde sa se ataseze mai mult de o persoana din familie, fiind foarte devotat acesteia.
Nivel de activitate: ridicat.
Cel mai bun stapan: Kelpie-ul se descurca cel mai bine cu un stapan activ si oportunitatea de a avea o slujba sau de a participa la o activitate. Un mediu rural este cel mai bun. dar se poate adapta. Se intelege bine cu alti caini.
Nevoi speciale: exercitii, slujba sau activitate, dresaj pozitiv.
Posibile probleme de sanatate: atrofie retiniana progresiva.

Interpet's International

Înapoi la cuprins