Du-te la conținut

Legi privind calatoriile cu cainii


Va ganditi sa calatoriti in Hawaii sau undeva in alta parte impreuna cu cainele dumneavoastra? Fiti siguri ca v-ati facut temele in legatura cu regulile de carantina si alte reglementari privind cainii. In continuare, va vom prezenta legi legate de caini din diferite tari care reprezinta destinatii comune.
Hawaii: Hawaii impune o perioada de carantina de pana la 120 de zile. Atunci cand anumite cerinte pre si post sosire sunt indeplinite, animalele pot fi introduse intr-o carantina de 30 de zile sau in Programul "5 zile sau mai putin" care a inceput sa fie pus in aplicare incepand cu 30 iunie 2003. Unele dintre aceste cerinte includ microcipul, executarea unui test OIE-FAVN pentru depistarea turbarii, anumite vaccinari antirabie de-a lungul anilor, si executarea unui tratament impotriva capuselor.
Canada: nu exista nici-o perioada de carantina pentru cainii care calatoresc in Canada. Toti cainii cu varsta de peste trei luni trebuie sa aiba certificate veterinare semnate si datate, care sa ateste ca au fost vaccinati impotriva rabiei in ultimii trei ani. Certificatul trebuie sa identifice clar animalul. Pentru cainii mai mici de trei luni nu este necesar certificatul de vaccinare antirabica. Toate animalele trebuie sa aiba o stare de sanatate buna atunci cand ajung in tara.
Mexic: vizitatorii trebuie sa prezinte un certificat de sanatate semnat de un medic veterinar si eliberat cu nu mai mult de 10 zile inainte de data intrarii in Mexic. Trebuie prezentata si dovada vaccinarii impotriva rabiei, hepatitei virale, leptospirozei si maladiei Carre cu nu mai putin de 15 zile sau mai mult de un an de la data sosirii, si vaccinati impotriva parvovirozelor cu nu mai putin de 15 zile sau mai mult de 150. Pentru cele mai recente informatii in legatura cu calatoriile alaturi de animale pe teritoriul Mexicului, contactati consulatul local.
Franta: nu exista nicio perioada de carantina pentru cainii din UE care calatoresc pe teritoriul Frantei. Proprietarii acestor caini trebuie sa prezinte dovada vaccinarii impotriva rabiei si un certificat de sanatate validat cu cel mult 10 zile inainte de data intrarii in Franta. Fiecare familie este limitata la cinci animale de companie, care ar putea fi caini, pisici, dihori, rozatoare sau reptile. Cainii, pisicile si dihorii trebuie sa aiba cel putin trei luni sau daca sunt mai mici sa calatoreasca alaturi de mama lor. Atat cainii, cat si pisicile si dihorii trebuie fie identificafi prin microcip sau tatuaj.
Germania: nu exista legi privind carantina cainilor din UE care calatoresc in Germania. Pentru caini trebuie sa fie prezentata dovada vaccinarii antirabice cu cel putin 30 de zile si cel mult 12 luni inainte de data intrarii. Germania are diverse interdictii privind rasele periculoase atat la nivel nafional, cat si statal. La nivel nafional, cainii etichetati ca periculosi sunt toti din clasa Pit Bull, Bull Terrierii, American Staffordshire Terrierii, si Staffordshire Bull Terrierii. Importul de caini din aceste rase este interzis in Germania. Statul german are diverse legi in ceea ce priveste rasele periculoase. Rhodesian Ridgeback, Doberman Pinscher si Rottweiler sunt doar cateva dintre rasele afectate de aceste legi. Exceptie de la aceste reguli o fac cainii ai caror proprietari nu petrec mai mult de patru saptamani pe teritoriul Germaniei si cainii utilitari.
Italia: cainii pot intra pe teritoriul Italiei prezentand dovada vaccinarilor antirabice si certificatul de sanatate emis de un medic veterinar cu cel mult 30 de zile inainte de plecare. Nu exista perioada de carantina pentru cainii veniti de pe teritoriul UE care calatoresc in Italia. Atunci cand sunt in public, cainii trebuie tinuti in lesa si trebuie sa aiba botnita.
Marea Britanie: prin intermediul programului britanic PETS (Pet Travel Scheme), persoanele care calatoresc din UE, Canada si alte tari incluse nu mai trebuie sa isi tina cainii pe care-i detin in carantina timp de sase luni atata timp cat indeplinesc o lista destul de complexa de cerinte. In cazul in care oricare dintre acestea nu este indeplinita, cainii vor trebui sa fie tinuti in carantina. Eliberarea timpurie din carantina se poate realiza in momentul in care toate cerintele implementate de catre PETS sunt indeplinite. Cainii de tip Pit-Bull, Tosa japonez, Dogul argentinian si Fila Brasileiros sunt consideraji periculosi si nu le este permis accesul pe teritoriul Marii Britanii. Aceste rase pot fi confiscate si eutanasiate, iar proprietarii pusi sub acuzare. Incepand cu data 01 Ianuarie 2019, cainii care intra pe teritoriul Marii Britanii trebuie sa aiba minim 6 luni, sau vaccinul antirabic facut de minim 3 luni.
Japonia: pentru cainii care vin de pe teritoriul UE exista o perioada de carantina de 14 pana la 180 de zile, fiind necesara si atestarea vaccinarii antirabice. Cainii trebuie sa fie vaccinati cu cel putin 30 de zile inainte de plecare. Perioada de vaccinare nu trebuie sa expire inainte de data intrarii in tara, iar certificatul trebuie sa specifice aceasta perioada. Cainii trebuie sa aiba un certificat de sanatate care atesta ca nu sunt suspectati de rabie sau leptospiroza.

Interpets International
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Înapoi la cuprins