Du-te la conținut
Lista de cumpăraturi pentru câinele cel nou

Pregătiţi sosirea unui nou câine prin cumpararea materialelor necesare din timp. Iată o listă cu lucruri pe care le recomandăm:
- mâncare pentru câini: alegeţi un sortiment de calitate, potrivit pentru vârsta şi mărimea puiului. Cereţi staturi chinologului în legătură cu sortimente;
- castroane pentru apă şi mâncare: acestea ar trebui să fie grele astfel încât să nu poate fi răsturnate prea uşor. Castroanele din oţel inoxidabil său cele din ceramică sunt cele mai bune, deşi cele din oţel pot să se încălzească excesiv dacă sunt lăsate în soare. Castroanele din plastic pot să fie locul potrivit de proliferare a bacteriilor. Castroanele ridicate sunt ideale pentru câinii de talie mare şi cei bătrâni care au probleme să stea aplecaţi;
- jucării: cumpăraţi o varietate de jucării. Oasele de calitate din piele şi nailon oferă confort pentru ronţăire. Jucăriile de pluş şi cele interactive îi ţin ocupaţi;
- instrumente pentru pieptanat şi periat: o perie, un pieptan pentru purici, şampon şi foarfecă de unghii sunt de bază;
- periuţa şi pasta de dinţi: este poate important să menţineţi dantura câinelui dumneavoastră curată şi sănătoasă. Perii şi paste speciale pentru câini pot fi achiziţionate de la un magazin de animale său de la cabinetul veterinar;
- cuşca: alegeţi o cuşcă suficient de mare încât câinele să poată sta în picioare şi să se poată întoarce confortabil, dar nu atât de mare încât să se poata îndepărta de orice mizerie pe care o face. Unele cuşti au un despărţitor temporar care limitează spaţiul disponibil, lucru care poate fi folositor pentru perioada în care câinele este încă pui. Cuşca va creşte odată cu el. O cuşcă oferă o zonă de confort în care câinele poate dormi şi se poate relaxa, dar care reprezintă de asemenea o unealtă grozavă pentru a vă învăţa câinele să nu facă în casă şi pentru a-l ţine în siguranţă atunci când călătoriţi. Puneţi pe podeaua cuştii o pernă sau o pătură;
- loc de dormit: în cazul în care câinele nu doarme în cuşcă, va avea nevoie de un pat confortabil pentru câini;
- zgarda şi lesa: cumpăraţi o zgardă ajustabilă din nailon sau piele, şi asiguraţi-vă destul de frecvent dacă se potriveşte, mai ales în cazul unei rase de câini cu creştere rapidă. Ar trebui să puteţi introduce două degete pe sub zgardă, dar în acelaşi timp, nu ar trebui să fie destul de lată ca să îşi poată scoate capul. Pentru plimbări folosiţi o lesă de 1 său 2 metri lungime;
- medalion de identificare: acesta ar trebui să conţină numele dumneavoastră, numele câinelui, adresa, şi numărul dumneavoastră de telefon. Dacă pe el nu încap decât două rânduri acestea ar trebui să conţină numele câinelui şi numărul dumneavoastră de telefon.
- trusa de prim ajutor: o trusă de mic ajutor cu minimul necesar în caz de o urgenţă;
- recompense pentru dresaj: recompensele influenţează în mod pozitiv experienţele de dresaj;
- portiţe pentru copii: folosiţi-vă de acestea pentru a bloca scările sau orice altă zonă interzisă pentru câine.
Necesităţile unui câine nou
Noul dumneavoastră câine are nevoie de mai multe lucruri care îl ajute să se simtă bine în casa dumneavoastră. Are nevoie de mâncare, un loc unde să doarmă, o zgardă, medalioane de identificare. Atunci când este posibil, faceţi cumpărăturile înainte de a-l aduce acasă sau rugaţi un membru al familiei să facă aceste cumpăraturi în timp ce îl aduceţi acasă.
Lista de cumpărături pentru cainele cel nou
Covoraşe absorbante pentru pui (pentru a curăţa eventualele „accidente”).
Substanţă pentru curăţat urina - este perfect si otetul de mere.
Pat de dimensiuni potrivite.
Coş de dimensiuni potrivite.
Centură pentru maşină sau cuşcă pentru transport potrivite.
Otet de mere
Multe prosoape de hârtie.
Dezinfectant.
Castroane pentru apă şi mâncare.
Mâncare.
Zgardă şi lesă.
Obiecte pentru îngrijirea blănii: perie, pieptene, forfecuţă de unghii (şi pudră septică) beţişoare pentru urechi, dezinfectant otic, şampon pentru câini.
Porţi de asigurare pentru copii (suficiente pentru a bloca bucătăria de restul casei).

Planificare

Este usor sa aveti totul pregatit inainte de sosirea lui.
Asigurati siguranta in casa si faceti toate cumparaturile inainte de sosirea lui in acest fel nu va trebui sa plecati dupa provizii si puteti petrece prima lui zi acasa complet relaxati si incepand sa il cunoasteti.
Sau s-ar putea sa fie nevoie de cateva saptamani pentru a gasi cainele potrivit. Cu toate acestea, odata ce va hotarati sa incepeti sa cautati un caine, faceti pregatirile necesare. Este mult mai usor sa faceti aceste lucruri inainte ca animalul sa ajunga acasa, si odata realizate, raman asa.
Daca adoptati de la un adapost, insa, nu veti sti dinainte cat de mare este, ce varsta are, ce rasa sau amestec de rase este decat in momentul in care il veti vedea. Asa ca amanati sa cumparati zgarda, patul, asternuturile, castroanele de mancare sau alte produse dependente de dimensiunile si varsta cainelui, pana in momentul in care ati luat o decizie finala.
O vizita la veterinar la cateva zile de la momentul in care il veti aduce acasa. Acest lucru ii va permite cainelui cateva zile in care sa se acomodeze in noile imprejurari inainte de a fi expus unei situatii noi si posibil stresante. Daca adoptati de la un adapost, s-ar putea sa fie nevoie ca el/ea sa fie castrat sau sterilizat inainte de a parasi adapostul sau intr-o anumita perioada dupa ce l-ati adoptat. Toti cainii de companie de la adaposturi ar trebui sa fie castrati/sterilizati pana la varsta de cinci luni.
Petrecerea primei saptamani acasa cu cainele va contribui la formarea unei relatii intre dumneavoastra si
caine, la stabilirea comportamentului potrivit, introducerea lui in stilul de viata al familiei si invatarea lui sa isi faca nevoile afara. Daca adoptati un caine de la adapost, aranjarea unui concediu s-ar putea dovedi dificila. Crescatorii si grupurile de salvare in general nu au probleme sa se adapteze programului dumneavoastra, dar adaposturile s-ar putea sa nu aiba intotdeauna aceasta libertate. Inainte sa incepeti sa cautati un caine, anuntati-va seful ca s-ar putea sa aveti nevoie sa va luati cateva zile libere atunci cand gasiti cainele potrivit.
Multa rabdare. Cainii nu sunt companioni instant, chiar daca sunt adulti.

Interpets International
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com
Înapoi la cuprins