Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Norfolk terrier

Norfolk terrier de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Norfolk Terrier


Tara de origine: Marea Britanie.

Istoric: aceasta rasa nu a fost recunoscuta ca rasa diferita fata de Norwich Terrierul decat dupa anul 1964. Principala diferenta dintre cele doua este ca Norfolk Terrierul are urechile lasate, in vreme ce Norwich Terrierul are urechile ridicate. Este unul dintre cei mai mici Terrieri de munca si a fost crescut initial in secolul al XIX-lea pentru a vana sobolani si vulpi.
Descriere fizica: este un caine mic, are capul lat si usor rotunjit, cu un bot puternic si trapezoidal. Are ochi mici, ovali, intunecati si departati unul de altul. Urechile sunt mici, de forma literei "V" si usor rotunjite la varf. Pieptul este moderat de lat si adanc, iar picioarele sunt scurte si puternice. Coada este taiata si tinuta ridicata. Blana dubla are un puf moale si un par sarmos, tare, cu o lungime de 3-5 cm. Are o coama in jurul gatului, sprancene medii si mustati. Blana este rosie, galben pai, negru si cafeniu sau grizonat, cateodata cu puncte negre.
Inaltime: 22-25,5 cm.
Greutate: 5-6 kg.
Temperament: este un caine prietenos, echilibrat si afectuos. Este neinfricat pe teren, dar loial stapanului sau. Atat timp cat este bine socializat, se descurca bine cu copiii si pisicile, dar nu poate fi de incredere in compania animalelor mici de prada.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: rasa este adaptabila la marea majoritate a situatiilor de trai, oras sau tara, activa sau sedentara.
Nevoi speciale: activitate, exercitii, curte ingradita, ingrijirea blanii, lesa, socializare, dresaj.
Posibile probleme de sanatate: boala valvei mitrale si alte afectiuni cardiace, probleme cutanate.

Interpet's International

Înapoi la cuprins