Du-te la conținut
Contact telefonic
Trimite email
Ogar Italian

Ogar Italian pitic de vanzare

+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com


Vand Ogar pitic italianNume alternative: Picolo levriero italiano, IG, Iggy.
Tara de origine: Italia.
Istoric: aceasta este cea mai mica dintre rasele de ogari. Descendenta a cainilor despre care se crede ca au existat acum mai bine de doua mii de ani, in timpul Evului Mediu aceasta rasa putea fi intalnita in toata Europa sudica. A devenit populara in Italia in secolul al XVI-lea si in Marea Britanie un secol mai tarziu. Era o rasa favorita a regalitatii, inclusiv a Caterinei cea Mare a Rusiei si Printesei Anne a Danemarcei. Aproape intotdeauna a fost tinuta ca animal de companie, desi initial s-ar putea sa fi fost crescuta pentru a vana animale mici. A fost importata in Romania spre sfarsitul secolului al XIX-lea. In prezent existand foarte putine exemplare in tara.
Descriere fizica: este un caine mic, suplu si cu oase fine. Se aseamana cu ogarii mai mari; mai mic si mai fin, dar cu acelasi cap lung si ingust; urechi pliate, piept adanc, si coada ascutita curbata. Are o blana scurta, dreapta, care poate avea orice culoare. Petele tigrate sau punctele cafenii nu sunt acceptate. Cele mai des intalnite culori sunt albastru, cafeniu, rosu, maro si alb.
Inaltime: 33-38 cm.
Greutate: 3,5-7 kg.
Temperament: este un caine afectuos, jucaus si intrucatva neajutorat. Este devotat stapanului sau, dar frecvent este rece cu strainii; inteligent si usor de dresat, dar poate fi incapatanat. Se descurca bine cu copiii mai mari.
Nivel de activitate: scazut spre mediu.
Cel mai bun stapan: cainii din aceasta rasa se descurca cel mai bine cu o familie sau un individ intr-o casa din oras sau din suburbii.
Nevoi speciale: atentie, curte ingradita, lesa, protectie impotriva frigului, socializare.
Posibile probleme de sanatate: boli autoimune, hipotiroidism, boala Legg Perthes, luxatii ale patelelor.


Interpet's International
Înapoi la cuprins