Du-te la conținut
Trimite email
Contact telefonic
Saluki
Ogar Persan Saluki catei de vanzare
Saluki de vanzare
+40 761 767 767
Lassiter64@gmail.com

Vand Saluki

Nume alternative: Saluqi, Greyhound persan.

Tara de origine: Orientul Mijlociu.
Istoric: este o rasa antica, ce se trage din ogarul care se pare ca a existat in Mesopotamia inca din secolul al VI-lea i.Hr. Un schelet al unui caine asemanator a fost descoperit in Siria de Nord, si dateaza din anul 2500 i.Hr. Saluki a fost crescut de triburile din zona pentru vanatoarea animalelor cum ar fi gazelele si iepurii. Continua sa fie folosit pentru acest rol in Orientul Mijlociu, dar pe teritoriul S.U.A. si Europa este in principal animale de companie.
Descriere fizica: este un caine de talie medie spre mare, musculos, zvelt si elegant. Are un cap lung si ingust; ochi intunecati, nasul negru sau rosu-inchis, si urechi lungi, lasate. Are pieptul adanc si o coada lunga, curbata. Blana este dreapta, matasoasa, cu urechi, coada, picioare si coapse imblanite. Exista, de asemenea, o varietate cu blana dreapta, fara aceste zone imblanite. Poate fi de orice culoare,
cu sau fara alb.
Inaltime: 58.5-71 cm.
Greutate: 20 kg.
Temperament: este un caine atent si inteligent care poate fi insa sensibil. Ii piace sa alerge, dar este calm si linistit in casa. Este afectuos cu familia si se bucura pe deplin de compania umana.
Nivel de activitate: moderat.
Cel mai bun stapan: se descurca cel mai bine cu o familie activa, care locuieste in suburbii sau la tara.
Nevoi speciale: atentie, exercitii, curte in dresaj.
Posibile probleme de sanatate: ehrlichioza, epilepsie, hemangiosarcom, hipotiroidism, sensibilitate la anestezie.


Interpet's International
Înapoi la cuprins