Du-te la conținut

100% recenzii pozitive de la mii de clienti,in peste 30 de ani de activitate

Ogar de vanzare
Pentru informatii click pe imagine
 S-ar putea ca Ogarii sa fie rasele cele mai vechi de caini din lume.
Avand originile in Orientul Mijlociu si Asia, acestia au fost crescuti pentru a vana folosindu-si vederea si alergandu-si prada. Ei isi pastreaza aceste abilitati ceea ce ii face alergatorii regatului canin. Toti ogarii sunt in mare asemanatori, eleganti, cu corpul lung si ingust, si pieptul adanc. Marea majoritate fac o distinctie clara intre munca si odihna, fiind foarte activi si nerabdatori pe teren, dar relaxati si calmi in casa.
 Rasele Pariah sunt caini primitivi, care traiesc la periferia civilizatiei noastre. Unele rase prezentate aici continua sa traiasca in salbaticie, cu doar cateva exemplare domesticite, cum ar fi Cainele de Carolina,
in vreme ce altele sunt aproape in totalitate domesticite, cum ar fi Basenji. Istoria marii majoritati a raselor Pariah tinde sa fie destul de vaga si unele rase au "tatonat" cu domesticirea pe parcursul existentei lor.
 Cainele Canaan din Israel, de exemplu, a fost documentat ca domesticit acum mai bine de doua mii de ani. Dupa exodul evreilor, a redevenit salbatic, cu exceptia catorva exemplare tinute de catre beduinii nomazi. In secolul al XX-lea, a castigat popularitate printre cetatenii Israelului si a fost tinut din nou ca un caine domestic. Rasele Pariah tind sa arate asemanator, fiind de talie medie, cu urechi ciulite sau ridicate, cozi curbate si labe mici. Multi dintre ei sunt descrisi ca avand un caracter pisicesc, mofturosi si primitivi.
 Nu toate registrele includ in aceeasi categorie Ogarii si rasele Pariah: cu toate acestea cele doua grupe au foarte multe aspecte similare. Ambele sunt foarte vechi si cateodata chiar primitive. Basenji este un bun exemplu pentru acest aspect. A fost, pana acum cativa ani, considerat un caine Pariah. Pe masura ce rasa a devenit din ce in ce mai populara ca animal de companie, a inceput sa fie considerat ogar atat pentru tehnica sa de vanatoare, cat si pentru originile sale geografice. Rasele Pariah sunt caini semidomesticiti care au fost stramosii sau au avut o dezvoltare paralela cu ogarii.
 Ogarii sunt deseori sensibili la anestezie, predispusi la balonare datorita pieptului adanc, iar rasele foarte mari din aceasta categorie tind sa aiba o viata scurta. Vor fugi dupa orice, asa ca trebuie sa fie in
permanenta tinuti in lesa atunci cand nu sunt intr-o zona bine ingradita. Multi nu pot fi de incredere in compania animalelor mici. Cainii Pariah nu sunt intotdeauna potriviti pentru viata de familie.
 
Interpet's International


Înapoi la cuprins